Michelisz Norbert

  • Innerslide 1
  • Innerslide 2
  • Innerslide 3
Seiko OMV Simple Pay OTP Hyundai Motorsport

Michelisz Norbert a hatodik helyen zárta az időmérőt a WTCR-idény második versenyhétvégéjén Estorilban, azaz a vasárnapi futamokon az ötödik és a hatodik helyről rajtolhat majd.

Pályafutása első nemzetközi időmérős győzelmét aratta Estorilban Michelisz Norbert még 2008-ban a SEAT León Eurocupban, s azóta most először tért vissza erre a pályára. A hétvége előtt írt blogjában a magyar pilóta jelezte, hogy a célja a top 10-es helyezés az időmérőn, de ha minden a reményei szerint alakul, akkor a Q3-ba való bejutásra is lehete esélye. A két szabadedzésen a hetedik és a kilencedik helyen zárt.

Az időmérőt a második gyakorláshoz képest erős körrel kezdte, az 1:44,989-cel a harmadik helyen állt a márkatársa, az éllovas Jean-Karl Vernay mögött. A második gyorskörök után már Michelisz volt a legjobb hyundaios, az 1:44,797-tel feljött a második helyre a hondás Esteban Guerrieri mögé. Ezzel az idővel meg is nyugodhatott, biztosan jutott a Q2-be végül az ötödik helyen.

A legjobb tizenkettő között Michelisz lassabb körrel kezdett, az 1:45,185 csak a nyolcadik helyre volt elég az első gyors körök után. A második gyors körében javított a magyar versenyző, 1:44,809-et futott, amivel azonban mindössze egy tizeddel lemaradt a Q3-ról, és a hatodik helyen végzett.

A fordított rajtrácsos első futamot vasárnap 13:15-kor, a főfutamot 16:15-kor rendezik. 

Az időmérő végeredménye:

Q1

2021 estoril q1

Q2

2021 estoril q2

Q3

2021 estoril q3