Michelisz Norbert

  • Innerslide 1
  • Innerslide 2
  • Innerslide 3
Seiko OMV Simple Pay OTP Hyundai Motorsport

Az idény során először jutott be a Q3-ba az időmérőn Michelisz Norbert, aki a negyedik helyet szerezte meg a WTCR spanyolországi kvalifikációján. A tempó és a rajtpozíció tehát biztató a vasárnapi futamokra nézve.

Ahogy arra Michelisz Norbert a blogjában is utalt, szó szerint nehéz hétvégére számíthatott a Hyundai Spanyolországban, hiszen életbe lépett a kompenzációs súlyrendszer, amely mellett a BoP is változott. Ezek következtében az Elantra N TCR összességében 50 kilóval nehezebb lett, mint amilyen az idény első két fordulójában volt.

Ennek ellenére az időmérőnek változatlan céllal, vagyis az első tíz hely valamelyikének megszerzésével vágott neki Michelisz. Az első gyors körével a magyar versenyző a harmadik leggyorsabb volt (2:07,132), amikor Tassi Attila Hondája megadta magát, s emiatt piros zászlóval félbeszakadt a kvalifikáció.

9317e6045671f6269ba4a5e9cd5b0de8

Michelisz második gyors köre rendkívül biztatóan indult a Q1-ben, a második szektorban a mezőny addigi legjobb idejét hozta össze, de végül bejött a boxba, és idő közben visszaesett a 12. helyig. Harmadjára tehát javítania kellett, és meg is tette. 2:06,652-vel a Huyndai legjobbjaként az ötödik helyen jutott tovább.

A Q2-ben szokás szerint két gyors körre van lehetőség, az elsőben Luca Engstler adott szélárnyékot Michelisznek, aki 2:06,044-gyel az első helyen állt az első próbálkozások után. Mivel sokan nem kísérleteztek másodjára, nem is kellett izgulnia, hogy bejut-e a legjobb öt közé, maradt az első helyen a Q3 előtt.

Ezzel Michelisz választhatta meg, hogy hányadik helyen akar gyors kört futni a Q3-ban, és úgy döntött, legelsőként teszi ezt meg. 2:06,380 lett az ideje, amely ugyan három tizeddel lassabb volt a Q2-es eredményénél, de akkor kapott szélárnyékot. Végül a bajnoki éllovas márkatársát, Jean-Karl Vernayt megelőzve negyedik lett.

Michelisz tehát jócskán felülmúlta az előzetes számításait, és ez mindenképpen biztató a vasárnapi futamokra nézve, amelyek 11.15-kor és 13.15-kor kezdődnek (Sport 1, Eurosport 2).

Az időmérő végeredménye:

Q1

aragon q1

Q2

aragon q2 2

Q3

aragon q3