Michelisz Norbert

  • Innerslide 1
  • Innerslide 2
  • Innerslide 3
Seiko OMV Simple Pay OTP Hyundai Motorsport

Elsőként a fordított rajtrácsos futamot rendezték meg Aragónban a WTCR spanyolországi hétvégéjén, a hatodik helyről rajtoló Michelisz Norbert két Audival nagy csatában hetedik lett.

Idén először jutott be a Q3-ba az időmérőn Michelisz Norbert, aki végül a negyedik helyet szerezte meg a kvalifikáción. Tehát annak ellenére, hogy a kompenzációs súlyok életbe lépése és a BoP változása miatt 50 kilóval nehezebb lett a Hyundai, a magyar versenyző tempója biztató volt.

A fordított rajtrácsos első versenyen a hatodik helyről rajtolt Michelisz, akit az első két fordulóban kétszer löktek ki közvetlenül a rajt után. Emiatt érthetően óvatos maradt, és elkerülte a bajt, viszont a rajt után Gilles Magnus megelőzte őt, így a hetedik helyről folytatta a versenyt.

Michelisz folyamatosan nyomás alatt tartotta és támadta Magnust, de nem tudta megelőzni. Sőt a hajrában már inkább hátrafelé kellett figyelnie, ugyanis audis szendvicsbe került, hátulról Vervisch támadta őt. Az utolsó körben bravúros védekezéssel verte vissza Michelisz a belga kísérletét.

Innen már nem változott hármuk sorrendje, Michelisz a hetedik helyen fejezte be a futamot, amelyen így kilenc pontot szerzett.

A második futamot 13.15-kor rendezik Spanyolországban (Sport 1, Eurosport 2).

Az első futam végeredménye:

aragon r1