Michelisz Norbert

  • Innerslide 1
  • Innerslide 2
  • Innerslide 3
Seiko OMV Simple Pay OTP Hyundai Motorsport

Az erős pontszerzés volt a cél a második WTCR-futamon Spanyolországban, és erre minden esély meg is volt a negyedik helyről rajtolva, ám Michelisz Norbert már a táv felénél vibrációt érzett a jobb első gumiban. Lelassult, de az utolsó előtti körig küzdött a top 10-ben, amikor végül bekövetkezett a defekt.

A fordított rajtrácsos első futamot a hetedik helyen zárta Michelisz Norbert, aki a másodiknak kedvezőbb helyzetből vághatott neki, az időmérőn kiérdemelt negyedik helyről, azaz a második sorból. A rajt után nem változott az első öt helyezett sorrendje, így a magyar versenyző is maradt a rajtpozíciójában.

Egy darabig tisztes távolban követték egymást az élen haladó versenyzők, aztán a negyedik körre Michelisz feljött a harmadik helyezett Magnusra. Az első futamon is nagyot csatázott az Audival, de ezúttal nem maradt ideje előkészíteni az előzést, ugyanis a hetedik körre Michelisz jobb első gumija kezdte megadni magát, vibrációt érzékelt és jelentősen lelassult.

Michelisz elengedte márkatársát, Jean-Karl Vernay-t, aztán igyekezett foggal-körömmel feltartani a mögötte érkezőket. Ez olyan sikeres volt, hogy az első futamot megnyerő Gabriele Tarquini is feljött mögé, majd őt is elengedte csapattársként. Az utolsó előtti kör végéig bírta a rakoncátlonkadó jobb első gumi, ekkor azonban megadta magát, Michelisz defektet kapott és nem tudta befejezni a futamot.

A WTCR következő fordulóját július 31-én és augusztus 1-jén Olaszországban, az Adria Racewayen rendezik.

A második futam végeredménye:

aragon r2