Michelisz Norbert

  • Innerslide 1
  • Innerslide 2
  • Innerslide 3
Seiko OMV Simple Pay OTP Hyundai Motorsport

Többször is pengeélen táncolt Michelisz Norbert a WTCR időmérőjén a Hungaroringen, de végül nagy sikert aratva a harmadik helyen végzett, miközben rajta kívül az összes Hyundai-versenyző elvérzett már a Q1 végén.

A realitás szerint nem a Hyundai a legerősebb autó ezen a hétvégén a WTCR-ben, hiszen a legfrissebb BoP-módosítás 97,5 százalékra visszafogja az Elantra N TCR motorerejét, de ennek ellenére Michelisz Norbert bizakodó volt a hazai pálya és a szurkolók által teremtett hangulat miatt.

Az első szabadedzés után azonban látható volt a 2019-es év bajnokán, hogy nem a várakozásai szerint alakult a kezdeti tempó. A 14. hely és a leggyorsabbtól való hét tizedes lemaradás még akkor sem volt jól jel, ha a szabadedzéseken minden csapat és pilóta másra helyezi a hangsúlyt, így az eredmény nem lehet mérvadó.

Michelisz el is vonult a Hyundai kamionjába telemetriázni, adatokat elemezni, hogy kitaláljanak valamit a folytatásra. A második szabadedzés látványos javulást hozott, ekkor már a második leggyorsabb volt a mezőnyben a magyar pilóta.

Az időmérőn szinte pont ugyanott folytatta Michelisz, ahol a második szabadedzésen abbahagyta: az első gyors köre 1:52,941 volt, amely mindössze öt ezreddel volt lassabb a gyakorláson teljesített legjobbjánál. Ezzel azonban a kvalifikáción már nem volt esély a mezőny elejében végezni, sőt az 1:52,811-gyel sem, amelyre javított később.

8ab92f4c41f5d96e1b4a7a7aa2164c491

Pengeélen táncolt a magyar versenyző, aki végül tizenkettedikként az utolsó továbbjutó helyet szerezte meg. Sokatmondó volt, hogy ezzel a hét Hyundai-pilóta közül egyedüliként jutott be a Q2-be.

Michelisz több mint két tizedet gyorsult a következő körében, az 1:52,588-cal a hatodik helyen állt az első Q2-es kísérletek után. Megint nagy izgalmak maradtak a végére, ugyanis amikor már mindenki más befejezte a második gyors körét, Michelisz a 11. helyen állt, ami a lehető legrosszabb, hiszen ezzel épp lemaradt volna a fordított rajtrácsos pole pozícióról, és mindkét futamon hátulról kellett volna rajtolnia.

De ekkor, az utolsó utáni pillanatban Michelisz előhúzott a varázskalapból egy 1:52,084-es kört, amely fél másodperces javulást jelentett, és ezzel rögvest a második helyre ugrott előre, bejutva a Q3-ba is.

Ezt a meglepetés erejével hatott időt nem tudta megismételni Michelisz a Q3-ban, amelyben három tizeddel lassabb volt, és végül a kvalifikáció harmadik helyét szerezte meg. A győztes Rob Huff-fot nem lehetett megfogni, egyedüliként ment 1:52 alá, de Michelisz harmadik helye bravúr az előzményeket figyelembe véve. 

A vasárnapi két futamot 12:15-kor és 15:15-kor rendezik, a Sport 1 mindkettőt, az Eurosport 2 az elsőt közvetíti élőben.

Az időmérő eredményei:

Q1

hungaroring q1

Q2

hungaroring q2

Q3

hungaroring q3