Michelisz Norbert

  • Innerslide 1
  • Innerslide 2
  • Innerslide 3
Seiko OMV Simple Pay OTP Hyundai Motorsport

Hét hét után Csehországban folytatódik a WTCR, amelyben pénteken sor került az időmérőre is. Michelisz Norbert a második helyen végzett.

A top 10-be kerülést tűzte ki célul Michelisz a Mostban rendezett időmérőn, és a két szabadedzés eredménye azt mutatta, hogy ez reális lehet. Az elsőn még tizenkettedik volt a Hyundai magyar versenyzője, a másodikon viszont már ő volt a leggyorsabb.

Élesben Michelisz első gyors köre 1:39,908 volt, amivel a hatodik helyen állt átmenetileg, ám később tizenegyediknek csúszott vissza vele, amikor kevesebb mint kilenc perccel a Q1 vége előtt piros zászló szakította meg az időmérőt.

Kis szünet után folytatódott a kvalifikáció, Michelisz pedig kereken fél másodpercet javított a második dobásával (1:39,408), és ezzel visszakapaszkodott a top 10-be. Ezzel nem érte be a magyar versenyző, aki a harmadik gyors körével tovább javított (1:39,270), és újra hatodiknak lépett előre. Ezzel az idővel meg is nyugodhatott, simán továbbjutott.

A Q2-ben 1:38,923-mal nyitot Michelisz, aki tehát a leggyorsabb idejét futotta meg Mostban, hiszen a második szabadedzésen 1:39,178-cal nyert, ez pedig már annál is jobb volt. Ezzel Michelisz végül a harmadik helyen bejutott a Q3-ba is.

A végjátékban a magyar versenyző utolsóként teljesítette a gyors körét, és nem volt izgalmakban hiány. Az utolsó szektor előtt minimálisan Michelisz volt a gyorsabb az éllovas Mikel Azconánál, a végén azonban mindössze 91 ezreddel a spanyol maradt az első helyen. Michelisz így a második helyen végzett az időmérőn.

A vasárnapi fordított rajtrácsos futamot így a kilencedik, a főfutamot pedig a második helyről várja. A két versenyt vasárnap 14.15-kor és 17.10-kor rendezik, a Sport 1 és az Eurosport 2 mindkettőt élőben közvetíti.

Az időmérő végeredménye:

Q1

most q1

Q2

most q2

Q3

most q3