Michelisz Norbert

  • Innerslide 1
  • Innerslide 2
  • Innerslide 3
Seiko OMV Simple Pay OTP Hyundai Motorsport

A szombati szünnap után a fordított rajtrácsos futammal folytatódott a WTCR csehországi versenyhétvégéje Mostban. Michelisz Norbert a rajtpozícióján javítva hetedik lett.

Michelisz Norbert a pénteki időmérőn a második helyen végzett, így az első, fordított rajtrácsos futamon papíron a kilencedik pozícióból kellett volna rajtolnia. Valójában azonban a nyolcadik rajtkockát foglalhatta el, mivel Esteban Guerrieri büntetés miatt hátrébb került.

Már a rajt előtt tudni lehetett, hogy a pole pozícióból induló Petr Fulinnak technikai gondjai adódtak, és ő is volt az egyik főszereplője a rajt utáni balesetnek az élen, amely során a cseh versenyző és Nathanaël Berthon keresztbe fordultak rögtön az első kanyarban.

Michelisz épp mögöttük jött, de sikerült kikerülnie őket, így a beérkező safety car mögött a hetedik helyről folytatta. Norbit az időmérőn győztes Mikel Azcona támadta, ám eredménytelenül, a Hyundai magyar versenyzője minden kísérletét kivédekezte.

A táv végéig nem is változott Michelisz helyezése, a hetedik helyen ért be a célba, amivel kilenc pontot szerzett. A második versenyt 17.10-kor rendezik, Michelisz a második helyről rajtolva dobogós eséllyel indul. A futamot a Sport 1 és az Eurosport 2 élőben közvetíti.

Az első futam végeredménye:

most r1