Michelisz Norbert

  • Innerslide 1
  • Innerslide 2
  • Innerslide 3
Seiko OMV Simple Pay OTP Hyundai Motorsport

Michelisz Norbert magabiztosan menetelt a Q3-ig a WTCR franciaországi versenyhétvégéjének időmérőjén, amelyen végül a harmadik helyet szerezte meg.

Olyan pályára érkezett a WTCR mezőnye Pau-Arnosban, amelyen egy versenyző kivételével senki sem ment korábban, a francia Jean-Karl Vernay is csak 14 évvel ezelőtt, és az emlékei meglehetősen kopottak voltak róla. Michelisz Norbert a többi Hyundai-pilótával együtt mezei pályanapon, nem versenyautóval igyekezett feltérképezni a kört szeptemberben.

– Tisztára, mint egy mini Nürburgring – jellemezte Michelisz a Pau-Arnos kört, amely tele van szintkülönbségekkel, különböző minőségű aszfaltrészekkel, s ami a legfontosabb, próbára teszi a versenyzői képességeket, így az autók közti technikai különbségek kisebb súllyal esnek latba, mint egy átlagos pályán.

Michelisz a szabadedzéseken előbb a nyolcadik, majd az ötödik legjobb időt autózta. Az időmérő legelején máris lengett a piros zászló, miután Gilles Magnus balesetet szenvedett az Audival.

e49e8565aa459d2dcc4b295d0f3c46c2

Kis szünet után Michelisz első, 1:19-es gyors köre csak bemelegítés volt, másodjára már 1:18,889-et ment, amivel az élre állt. A két szabadedzést is beleértve, ő volt az első, aki 1:19 alá ment Pau-Arnosban.

Ugyanerre, csak a tavalyi bajnok Yann Ehrlacher volt képes a Q1-ben, a Link&Co pilótája 69 ezreddel megelőzte Micheliszt, így ők jutottak tovább az első két helyen.

A Q2-ben Michelisz elsőre 1:19-es kört futott, amivel a nyolcadik helyen állt, de ezzel újra csak előkészítette az igazán gyors körét. Második próbálkozásra gyorsabb volt, mint a Q1-ben (1:18:810), és ezzel ismét a második legjobb idővel jutott tovább, immáron a legjobb öt közé. Ismét egy hazai pályán versenyző francia volt csak jobb nála, ezúttal nem Ehrlacher, hanem Vernay.

A Q3-ban Michelisz utolsóként 1:19,235-öt teljesített, ami a harmadik helyre volt elég a győztes Yvan Muller és a második Vernay mögött. Ezzel a vasárnapi első, fordított rajtrácsos futamot (10.15) így a nyolcadik, a második versenyt (12.15) a harmadik helyről kezdi majd.

Az időmérő végeredménye:

Q1

pauarnos q1

Q2

pauarnos q2

Q3

pauarnos q3