Michelisz Norbert

  • Innerslide 1
  • Innerslide 2
  • Innerslide 3
Seiko OMV Simple Pay OTP Hyundai Motorsport

Michelisz Norbert a Hyundai Motorsporton belül a legjobb teljesítményt elérve a hetedik helyen zárta a WTCR olaszországi fordulójának időmérőjét.

Előzetesen az esélyekről Michelisz Norbert elmondta, az idény legalacsonyabb átlagsebességű pályáján, a rövid célegyenessel és lassú kanyarokkal tarkított Adria International Racewayen az első tízbe kerülés lehet a reális célja az időmérőn.

Az ugyanakkor mindenképpen bizakodásra adott okot, hogy az első szabadedzésen Tarquini a második leggyorsabb volt, a második gyakorláson pedig Michelisz futotta meg a legjobb köridőt, tehát a Hyundaiok kellőképpen versenyképesnek tűntek. Azt persze ilyenkor sosem lehet tudni, kiben mennyi tartalék maradt a kvalifikációra.

Michelisz lépésről lépésre javult a három gyors körével a Q1-ben: előbb 1:50,715-öt, majd 1:50,450-et ment. Utóbbival is továbbjutott volna a tizedik helyen, de biztos ami biztos, az utolsó próbálkozásával 1:49,949-re javított, amivel az ötödik helyen került az időmérő következő szakaszába.

A Q2-ben Michelisz 1:50,178-as körrel nyitott, amivel a hetedik helyen állt a véghajrá előtt. A második gyors körével ezen nem tudott vagy nem akart javítani, elengedte a végét, így hetedikként zárta az időmérőt. Ez azt jelenti, hogy a vasárnapi fordított rajtrácsos futamot (10.15, Eurosport 2, Sport 2) a negyedik, a főfutamot (12.15, Eurosport 2) a hetedik helyről kezdi majd.

Az időmérő végeredménye:

Q1

adria q1

Q2

adria q2

Q3

adrai q3