Michelisz Norbert

  • Innerslide 1
  • Innerslide 2
  • Innerslide 3
Seiko OMV Simple Pay OTP Hyundai Motorsport

Ott fejezte be az első versenyt a Szocsiban rendezett WTCR-idényzárón Michelisz Norbert, ahonnan elkezdte: a tizenkettedik helyen. De nagy volt a mozgás, nyolcadik és tizenharmadik is volt a futam alatt.

A szombati időmérőn nem mindig volt egyértelmű a gumiválasztás, de vasárnap nem lehetett kérdés, hogy esőgumik kerülnek fel előre és hátra is az autókra. Az első futam kezdetén nagy víz állt a pályán, az autók vízfüggönyt húztak maguk mögött, a látási viszonyok gyengék voltak.

Szinte kódolva volt a baleset a körülményekbe, és az első kört nem is úszta meg a mezőny nélküle. Esteban Guerrieri Hondája megcsúszott a felfestésen, az argentin nagy sebességnél pörgött a pálya közepén, szerencse, hogy senki sem csapodott belé. Ehhez Michelisz járt talán a legközelebb, ám el tudta kerülni az ütközést.

Jól jött ki a magyar versenyző a rajt utáni helyezkedésből, hiszen az időmérőn megszerzett tizenkettedik helyről előrejött nyolcadiknak, mire bejött a safety car Guerrieri autójának eltávolítása miatt.

Később, Michelisz megcsúszott egy kanyarban, emiatt visszaesett egy helyet, kilencediknek. Pár körrel később a tizenkettedik helyig csúszott vissza, tehát abba a pozícióba, amelyből indult. Ideiglenesen 13. is volt Michelisz, de visszatornázta magát tizenkettediknek, ebben a pozícióban intették le.

A hatodik helyen célba érő Yann Ehrlacher bebiztosította a bajnoki címét 2021-ben. Az idény utolsó futama: 12.15 (Tv: Eurosport2)

Az első futam végeredménye:

szocsi r1