Michelisz Norbert

  • Innerslide 1
  • Innerslide 2
  • Innerslide 3
Seiko OMV Simple Pay OTP Hyundai Motorsport

A WTCR idényzáró futamára úgy került sor, hogy Yann Ehrlacher már bebiztosította a bajnoki címet. Ettől függetlenül izgalmas versenyt rendeztek, amelynek a végén Michelisz Norbert nyolcadik lett.

Michelisz papíron a második futamon is a 12. helyről rajtolt volna, ám az első versenyen balesetet szenvedő Esteban Guerrieri nem tudott rajthoz állni, az argentin kiesésével pedig a magyar versenyző a 11. helyet foglalta el a rajtrácson.

Michelisz egy helyet nyert a rajt után, a tizedik helyen állt, amikor bejött a safety car, miután Gilles Magnus Audija egy baleset után a pálya közepén állt meg rögtön az első körben. Alig ment ki a biztonsági autó, máris jöhetett vissza: Yvan Muller ütközött Mikel Azconával, plusz Boldizs Bence is a falnak ütközött.

Muller kiesésével és Azcona bokszba állásával Michelisz a nyolcadik helyre lépett előre. A safety car-szakasz vége után Luca Engstler a magyar versenyző elé került. Ők ketten később újra helyet cseréltek, Michelisz visszaelőzte a német márkatársát, így a nyolcadik helyen fejezte be az idény utolsó futamát.

A második futam végeredménye:

szocsi r2