Michelisz Norbert

  • Innerslide 1
  • Innerslide 2
  • Innerslide 3
Seiko OMV Simple Pay OTP Hyundai Motorsport

A hétvégén második alkalommal is dobogóra állhatott Michelisz Norbert a Nürburgringen, így az összetett pontversenyben jelentősen csökkentette hátrányát két csapattársával szemben.

Felborították a Fő futam rajtrácsát az első verseny balesetei. Coronel, Müller és Monteiro sem tudott elindulni, a Honda portugál versenyzőjét ráadásul elővigyázatosságból kórházba is szállították.

Norbi ennek következtében előreléphetett az első sorba, így López mellől, a második pozícióból vághatott neki a futamnak. Remekül kapta el a rajtot, jól fogta a pozíciót és az első kanyart követően az élre állhatott. Azonban nem tartott sokáig ez a felállás, López erőből elment mellette. 

A Citroën diktálta tempót Michelisz nem tudta tartani, így a hátralévő időben az elsődleges feladat a mögötte haladó Chilton megtartása volt. A Sébastien Loeb Racing pilótája egész hétvégén jó tempót ment, így ez sem volt egyszerű. Rob Huff az ötödik helyen haladva próbálta megelőzni a brit versenyzőt, ott volt végig a nyakán. Norbi így egy kis levegőhöz jutva szektorról szektorra autózott egy kicsivel jobb időt a mögötte haladókéhoz képest.

López magabiztosan haladt az élen, noha a végén kicsit vesztett a tempójából. Norbi a második kör végének utolsó szektorában 3 másodpercet hozott is az argentinon, így 0.9 másodperces hátrányban futottak neki a harmadik körnek. Huffnak minden igyekezete ellenére sem sikerült megelőzni Chiltont, így végül a negyedik helyen intette le a másik állva maradt hondást a kockás zászló.

López kettős győzelmet aratott, míg Norbi legjobb hondásként kétszer is dobogóra állhatott a hétvégén. A két futamon és az időmérőn összesen 35 pontot gyűjtött be, így az összetett pontversenyben 120 pontjával megközelítette két csapattársát (Monteiro 124, Huff 122). 

A hétvége folyamatosan frissülő képgalériáját itt találjátok.

A Fő futam végeredménye:

nurburgring mainrace fin