Michelisz Norbert

  • Innerslide 1
  • Innerslide 2
  • Innerslide 3
Seiko OMV Simple Pay OTP Hyundai Motorsport

Michelisz Norbert jóslatának megfelelően Honda-dominanciával kezdődött a moszkvai hétvége: 1-2-3 a pénteki teszten.

"A sok közepesen gyors és lassú kanyar, illetve a kevés hosszú egyenes mind a mi malmunkra hajtja a vizet, ráadásul 30 kilóra mérséklődött a ránk kiszabott büntetősúly mértéke. Mindezeket, plusz a téli fejlesztéseinknek köszönhető fejlődést figyelembe véve előfordulhat, hogy ezen a hétvégén a Honda lesz a leggyorsabb autó" - elemezte a moszkvai hétvége várható forgatókönyvét Michelisz Norbert blogjában még a kiutazás előtt.

Ennek megfelelően az első gyors körök után Rob Huff állt az élre, akit hamarosan Norbi taszított le az első helyről, majd nem sokkal később Tiago Monteiro érkezett meg a mezőny elejére. A három hondás egymás kezébe adta az első helyet, és mindössze másfél tizedmásodpercen belül voltak egymástól. Ez persze még az edzés és a hétvége hajnala volt mindössze, de 13 perc elteltével is csak ők hárman tudtak 1:40-en belülre kerülni az egész mezőnyből.

Idővel José María López fészkelődött be a három hondás közé Huff-fot megelőzve, és ekkor Monteiro tovább csiszolta a leggyorsabb kört immár 1:39,381-re. Ez még mindig nagyon messze volt a határon autózástól, hiszen 1,4 tizedmásodperccel lassabb időeredmény, mint López tavalyi leggyorsabb köre volt.

Hat perccel a vége előtt Monteiro új gumikat kapott, ahogy az első kerekeire Huff is. A portugál így kapásból jókorát javított az 1:38,523-as körével, majd Huff is beférkőzött 1:39 alá. A boxban váró Norbit a két Volvo és Bennani is megelőzte, ám ekkor a Honda magyarja is kijött. Az első szektorban mindjárt a leggyorsabb volt (32,994), és visszajött a második helyre Monteiro mögé és Huff elé. Így a jóslatának megfelelően Honda-dominanciával kezdődött a moszkvai hétvége.

A program magyar idő szerint szombat reggel 8 órakor az első szabadedzéssel folytatódik.

A teszt végeredménye:

moszkva fp0