Michelisz Norbert

  • Innerslide 1
  • Innerslide 2
  • Innerslide 3
Seiko OMV Simple Pay OTP Hyundai Motorsport

Michelisz Norbert a harmadik helyet szerezte meg a marokkói időmérőedzésen, így a vasárnapi Nyitó futamon a nyolcadik, a Fő futamon a harmadik helyről rajtol majd.

Kisebb problémával indult Michelisz Norbert marokkói hétvégéje. Az első szabadedzésen mindössze öt kört tudott eltölteni a pályán, de azokat is mért idő nélkül zárta, mert olajszivárgás volt a Hondájában, és a csapat nem akarta kockáztatni a nagyobb bajt. A második szabadedzés kezdetéig kijavították a hibát, Norbi pedig nem is tétlenkedett: az FP1 győztesét, Tiago Monteirót, valamint a legnagyobb vb-esélyesnek kikiáltott citroënes Rob Huff-fot megelőzve a leggyorsabb volt az időmérő előtti utolsó edzésen.

Bizakodva készülhettek tehát a hondások a kvalifikációra, akik tavaly Marokkóban kibérelték az első három helyet az időmérőn. Blogjában Michelisz Norbert is leírta, hogy a marokkói talán a legkedvezőbb pálya a Hondának az egész szezonban, köszönhetően a sok lassú kanyarnak és egyenes vonalú fékezésnek. A Q1-ben nem is cáfoltak rá az esélyekre: az első gyors körök után egyből Monteiro és Michelisz állt az élre, akiket Huff Citroënje követett.

Később többen is megelőzték Norbit, amíg ő a boxban kivárt, hogy szükséges-e még gyors kört futnia. Hét perccel a vége előtt jött ki újra, és a második gyors körével az élre állt (1:22.161). Ezután már nem kellettek további körök ahhoz, hogy biztosan bekerüljön a továbbjutó legjobb tizenkettőbe - maradt is az első helyen.

A Q2-ben Michelisz Norbert az első gyors körével nemcsak egyszerűen az első helyen folytatta, hanem a hétvége első 1:21-es időeredményét teljesítette (1:21.959). Pillanatokkal később a Volvót vezető Nicky Catsburg autója a falnak csapódott, és balesetveszélyes helyen állt meg, ezért piros zászlóval megszakították a kvalifikációt. Néhány perces leállás után folytatódott a körözés a pályán, és Tiago Monteiro valamivel több mint egy tizeddel megjavította Norbi időeredményét.

Mivel percekkel a vége előtt a hatodik helyezett nyolc tizedes lemaradásban volt Micheliszhez képest, a magyar pilóta biztonságban érezhette magát, és nem is jött ki újabb gyors körre. Végül a második helyen jutott tovább a legjobb öt közé.

A Q3-ban Michelisz Norbert az első szektorban összeszedett hátrány miatt sajnos nem tudta megismételni a Q2-es eredményét, és az 1:22,097-tel a volvós Nestor Girolami mögé szorult, Tiago Monteiro pedig a hétvége legjobb idejével megszerezte a pole pozíciót. Norbi így a vasárnapi Nyitó futamon a nyolcadik, a Fő futamon a harmadik helyről rajtol majd.

Az időmérőedzés végeredménye:

Q1

morocco q1

Q2

morocco q2

Q3 

morocco q3