Michelisz Norbert

  • Innerslide 1
  • Innerslide 2
  • Innerslide 3
 
 
 
 
Vila Real    track vilareal
Következő versenyem:

MN5 Webshop 

A rajtnál előzött egyet Michelisz Norbert, majd lényegében az egész versenytávon kivédekezte a nála végig gyorsabb Girolami támadásait, de a legeslegvégén a Volvo legyorsulta egy ezreddel. A Honda magyarja így hatodik lett a főfutamon.

Balszerencséses kezdődött Michelisz Norbert számára a vasárnapi program Monzában, hiszen a nyitófutamon hiába jött fel három kör alatt az élre az ötödik pozícióból rajtolva, mert amikor már fogta a pozíciót az első helyért való előzés közben, Mehdi Bennani kilökte őt.

Azon túl, hogy ezzel egy biztosnak tűnő futamgyőzelmet veszített el, a bal első defekt mellett a bal hátsó felfüggesztés is károsodott a Hondáján, mivel Bennani kétszer is hozzáért az autóhoz. Emiatt kicsit izgulni kellett, hogy a JAS Motorsport szerelőgárdája helyre tudja-e hozni az autót a szerelési idő alatt a főfutamra, de szerencsére ez sikerült, így Norbi az időmérőn kiérdemelt hatodik helyről rajtolhatott.

A főfutam rajtjánál Michelisz Norbert ismét jól indult, a volvós Nestor Girolamit megelőzve feljött az ötödik helyre. Csapattársa, Tiago Monteiro szintén remekül rajtolt, ő Thed Björköt előzte meg az élen, de a második kör végén a svéd visszavette tőle a vezetést.

Norbinak keményen védekeznie kellett a mögötte szélárnyékban gyorsabb Girolamival szemben, majd miután a hatodik körben Tom Chilton autója veszélyes helyen állt meg az Ascariban, a safety car bejövetelével kis levegővételhez jutott.

Mindössze egy kört töltött a pályán a biztonsági autó, aztán ott folytatódott minden, ahol előtte abbamaradt: Norbi kicsit lemaradt a negyedik helyen tempósabb Catsburgtól, így neki már nem volt erős szélárnyéka, miközben mögötte Girolami folyamatosan kihasználta az övét.

Hiába védekezte ki Norbi lényegében a teljes versenytávon Girolami támadásait, a legeslegvégén a célegyenesben a Volvo legyorsulta a Hondát, így az argentin egyetlen ezredmásodperccel megelőzte őt.

Michelisz a főfutamos hatodik helyével tíz pontot szerzett Monzában, összességében pedig 46 pontja van, amivel a negyedik. A bajnokságot a hondás Monteiro vezeti 85 ponttal.

A főfutam végeredménye:

monza r2