Michelisz Norbert

  • Innerslide 1
  • Innerslide 2
  • Innerslide 3
 
 
 
 
Vila Real    track vilareal
Következő versenyem:

MN5 Webshop 

Michelisz Norbert rajt-cél győzelmet aratott a főfutamon Portugáliában, és a frissen megszerzett 30 pontjával tovább csökkentette hátrányát a bajnokság éllovasához képest.

Csak egy dolog szólt Michelisz Norbert ellen a főfutam előtt Vila Realban. Az, hogy a hét első felében betegséggel, konkrétabban lázzal és gyomorproblémákkal küzdött, és a szombati időmérőn kiderült, hogy ezt nem tudta kiheverni teljesen - az első gyors köre után erős hányingert érzett, amit gyógyszerrel ugyan sikerült elnyomni, de egy 13 körös versenyen a megterhelés is nagyobb.

Mellette szólt ugyanakkor, hogy a kvalifikáción a nehézségei ellenére is óriási pályacsúccsal nyert, a korábbi rekordra nyolc, az ezúttal második leggyorsabb citroënes Rob Huffra hét tizedet verve szerezte meg a pole pozíciót. Az is megnyugvást adhatott, hogy a 11 körös nyitófutamot bírta erővel, a fordított rajtrácson a tizedik helyről indulva hetediknek hozta be a Hondát, újabb hat pontot szerezve.

03717009 25561

A nyitófutamon debütált a joker kör, ami egy alternatív, kb. két másodperccel hosszabb vonalvezetés, amelyen a második kör után minden pilótának legalább egyszer végig kellett mennie. Ettől várták a szervezők, hogy izgalmasabbak legyenek a szűk utcai pályán kevés előzést hozó versenyek Vila Realban. Michelisz a nyitófutamon az első adandó alkalommal "letöltötte" a joker körét, a főfutammal kapcsolatban viszont azt mondta, hogy próbál annyi előnyt kiautózni, hogy a joker kör után biztosan vissza tudjon jönni az élre.

Ennek egy jó rajt volt az alapfeltétele, ami sikerült is: Michelisz simán eljött az első helyen. Mellőle az első sorból induló Rob Huff viszont lefulladt, így Norbi csapaton belüli riválisa, Tiago Monteiro fellépett a harmadik helyre. A második kör végén hét tized volt a Honda magyarjának előnye a második Thed Björkkel szemben, és ahogy ígérte, ezúttal kivárt a joker kör letöltésével - kb. két másodperces előny volt szükséges ahhoz, hogy vissza lehessen jönni pozícióveszteség nélkül.

03717009 49622

Michelisz végül nem húzta a dolgot a végéig, a hatodik körben kijött a joker körre, és ment vele együtt Björk is, így változatlan sorrendben tértek vissza az első, második helyre. Innentől beállt egy kb. egy másodperces, biztonságos különbség a két pilóta között. Michelisz nem hibázott az élen, így megszerezte pályafutása hatodik futamgyőzelmét a WTCC-ben, és a harmadikat a főfutamon. Erre korábban csak Japánban volt képes kétszer - ott aratta a legutóbbi sikerét is tavaly.

Így örült az idei első győzelmének: 

Győzelmével újabb 30 ponttal gazdagodott a magyar versenyző, aki ezzel már 137 pontos és negyedik a bajnokságban - 27 pontra csökkent lemaradása az éllovashoz képest. Így áll a WTCC élmezőnye: 1. Monteiro 164 pont, 2. Björk 160, 3. Catsburg 154, 4. Michelisz 137. 

Michelisz Norbert értékelése:

A főfutam végeredménye:

portugal r2