Michelisz Norbert

  • Innerslide 1
  • Innerslide 2
  • Innerslide 3
 
 
 
 

MN5 Webshop 

Négy Hyundai és egy Honda jutott be a WTCR idei első Q3-jába az időmérőn Marokkóban. Michelisz Norbert kárpótolta magát a szombati pechsorozatáért, és megszerezte a harmadik helyet a kvalifikáción.

„Őszintén szólva az, hogy ugyanolyan balszerencsésen kezdődött a 2018-as szezonom, ahogyan a 2017-es befejeződött, kicsit lehangoló, de van még hátra 29 futam az évből, úgyhogy semmi sincs veszve. Fontos, hogy átmentsük tegnapról azt a teljesítményt, amivel meg lehet szerezni a pole pozíciót, mert az a célom, hogy a főfutamon a dobogón végezzek, és ne kerüljek 50 pontos hátrányba a Hungaroring előtt” – így értékelt Michelisz Norbert pályafutása legpechesebb napja után.

Csak emlékeztetőül: a szombati második szabadedzés elején elektronikai hiba miatt megállt az autója Marokkóban, majd az időmérő felén valamivel túl kigyulladt a motorja, de az addigi eredményével így is a második helyet szerezte meg. Csakhogy motort kellett cserélni a Hyundaiban, ezért hátrasorolták az utolsó, 25. rajthelyre a szezon első futamán. Onnan néhány kör alatt feljött a 17. pozícióba, amikor a bal első kereke magától kiszakadt a helyéről, így kiesett a versenyből.

A szerzett pont nélkül záruló első nap után azonban maradt ok a bizakodásra, hiszen Michelisz szombati csonka időmérős második helyéből és csapattársa, Gabriele Tarquini futamgyőzelméből látszott, hogy a Hyundai valóban ütőképes autó a WTCR-ben. Ezt a magyar pilóta a második időmérőn már az első gyors körével igyekezett tovább bizonyítani vasárnap: kilenc perc elteltével 1:25,372-vel nyitott, amivel átvette a vezetést Yvan Mullertől.

03718002 1306

Lendületből ment rögtön még egy gyors kört, és három lila szektort futva 1:24,863-ra faragta tovább a referenciakört a Hyundaijal. Ezzel az időeredménnyel Norbi helye már biztosnak is tűnt a legjobb 12-t tömörítő Q2-ben, így a boxból nézte, hogy a Q1 felénél Denis Dupont az első kanyarban csúnyán a gumifalba csapódott, és emiatt piros zászlóval megszakították az időmérőt.

Személyi sérülés szerencsére nem történt, hosszú várakozás után folytatódott a Q1. Idő közben Muller, Björk és Tarquini, tehát három másik Hyundai-pilóta is beszúrt Michelisz elé, aki a végén kijött ugyan még egyszer a pályára, de végül nem futott újabb gyors kört, mert nem volt rá szükség, magabiztosan jutott tovább a negyedik helyen.

A Q2-ben Michelisz Norbert 1:25,211-gyel nyitott, majd gyorsan javított közel négy tizedet, miközben Thed Björk a hétvége addigi leggyorsabb körét teljesítve állt az élre. Három perccel az időmérő második szakaszának vége előtt a hetedik pozícióba visszacsúszó Norbi 1:24,519-cel felugrott a harmadik helyre, amivel jegyet váltott a Q3-ba. A legjöbb öt közé négy Hyundai és egy Honda jutott be.

Szokás szerint a Q3-ban mind az öt versenyzőnek egy gyors körre volt lehetősége. Michelisz az első szektorban kicsit keresztbe csúszott a pályán, emiatt két századdal lassabb kört futott, mint a Q2-ben. Így harmadik lett, amivel megszerezte az első pontjait a szezonban, szám szerint hármat. A 17:45-kor kezdődő fordított rajtrácsos futamon a nyolcadik helyről indul majd, a 19:10-kor következő, legtöbb pontot érő főfutamon pedig a harmadik pozíció lesz az övé a rajtrácson.

A második időmérő végeredménye:

Q1

marokkó q2 q1

Q2

marokkó q2 q2

Q3

marokkó q2 q3