Michelisz Norbert

  • Innerslide 1
  • Innerslide 2
  • Innerslide 3
 
 
 
 

MN5 Webshop 

Michelisz Norbert türelmes versenyzéssel a rajtpozícióján egy helyet javítva hetedik lett a fékgyilkos marokkói vonatozásban. A harmadik futamon majd a harmadik helyről rajtol, így ezúttal az volt a fontos, hogy megóvja az autóját.

A peches szombati napja után Michelisz Norbert a vasárnapi időmérőt már technikai problémák nélkül tudta végigcsinálni, aminek meg is lett az eredménye: a harmadik leggyorsabb volt a kvalifikáción. Mindez azt jelentette, hogy a fordított rajtrácsos második futamon a nyolcadik rajtkockát foglalhatta el.

A szombati első futamot nem úszta meg rajtbaleset nélkül a mezőny, ezúttal viszont komolyabb összeakadás nélkül eljöttek az autók a piros lámpák kialvását követően. Michelisz megtartotta a nyolcadik helyét, egyúttal maga mögött tartotta az eddig taroló, Marokkóban már futamgyőzelmet és pole pozíciót is ünneplő csapattársát, Gabriele Tarquinit.

A harmadik-negyedik körre Michelisz kb. három másodpercre lemaradt a hetedik helyen előtte autózó James Thompsontól, ami vélhetően tudatos taktika volt a részéről. Egyrészt így próbálta hűteni a fékeit, ami a sok fékezéssel és kigyorsítással rendelkező utcai pályán kulcsfontosságú. Másrészt ahogy blogjában is írta, annyira szűk a hely, hogy szinte lehetetlen előzni Marokkóban, így inkább kivárt, hátha hibázik előtte valaki.

03718002 1801

Az utcai pályákra jellemző monoton vonatozás közben az jelentett izgalmat, hogy a nyolcadik körben Gianni Morbidelli kiforgatta Szabó Zsoltot, akinek az autója veszélyes helyen keresztbe megállt a pályán. Szerencsére mindenki ki tudta kikerülni, de be kellett jönnie a biztonsági autónak, amíg kimentették a Cuprát.

Két kör után alighogy kiment a safety car, jöhetett is vissza a pályára, ezúttal Benjamin Lessennes állt bele a falba. A 15. körben folytatódott a verseny, Rob Huffnak a gumijai fogytak el, Michelisz így előrelépett a hetedik helyre, mögötte pedig Tarquininek lett műszaki gondja, ki is állt a boxba. Norbi helyzete innen már nem változott, a hetedik helyen intették le, amiért hat pont jár neki.

A harmadik, egyben a hétvégét záró futam magyar idő szerint 19:10-kor kezdődik, Michelisz Norbert pedig a harmadik helyről rajtol majd. 

A második futam végeredménye:

marokkó r2