Michelisz Norbert

  • Innerslide 1
  • Innerslide 2
  • Innerslide 3
 
 
 
 

MN5 Webshop 

A rajtnál elveszítette első helyét Michelisz Norbert, de utána nagy csatában megelőzte Yvan Mullert a harmadik helyért. Nagy Dániel pályafutása legjobb eredményét elérve a hetedik helyre hozta be a M1RA-s Hyundait.

Michelisz Norbert pályafutása során először nyerte meg az időmérőt a Hungaroringen a világ első számú túraautó-bajnokságában, bár tavaly a TCR International Series-ben is megszerezte a pole pozíciót a M1RA-val. Természetesen bizakodott a Hyundai gyári pilótája, szerette volna győzelemre váltani az első rajthelyet, de már a futam előtti sajtótájékoztatón megjegyezte, hogy tavalyig Hondával versenyzett, és tudja, milyen jó az autó rajtprogramja.

03718003 TF 164

Mellőle a második helyről a hondás Esteban Guerrieri rajtolt, és beigazolódott Michelisz figyelmeztetése: az argentin lerajtolta őt, bár ehhez a saját, bevallottan közepes rajtja is kellett. A magyar pilóta hazai pályán nem adta könnyen az első helyet, ám visszatámadás közben szendvicsbe szorult Guerrieri és a harmadik helyen melléjük felérő Gabriele Tarquini között, így visszacsúszott a negyedik helyre. A másik hyundaios Tarquini még rosszabbul járt, ő a hatodik helyig esett vissza, az eset nagy nyertese pedig a Honda lett, ugyanis Guerrieri a második, márkatársa, Ehrlacher az első helyen haladt tovább a kavarodás végén.

Michelisz elé Yvan Muller került a harmadik helyre, és a BRC Racing Team magyarja folyamatosan támadta a négyszeres világbajnokot, akinél láthatóan gyorsabb volt. Az ötödik körben egy pillanatra a francia elé került, ám lesodródott az ívről, így végül nem fejeződött be az előzés. 

Újra összecsapott Michelisz és Muller - sportszerű, kemény csata volt

03718003 GRL 12785

Norbi végig az előtte haladó francia közvetlen közelében haladt, a 11. kör végére mindössze négy tized volt köztük a különbség. A célegyenesre ráfordulva Michelisz be is ment Muller mellé, és a 12. kör első kanyarjában a belső ívet megszerezve megelőzte riválisát, aki utána a féktávon egy kicsit megkoccolta hátulról, de nem lett belőle baj.

Michelisz a harmadik helyével 2015 óta először állt fel a dobogóra hazai közönség előtt a WTCC/WTCR-ben, egyúttal megszerezte szezonbeli első top3-as helyezését, amiért 17 ponttal gazdagodott. Ezzel a tavaly vb-ezüstérmes magyar pilóta 39 ponttal a hatodik helyen áll a bajnokságban. Az élmezőny állása: 1. Tarquini 72 pont, 2. Ehrlacher 64, 3. Björk 55, 4. Vernay 47, 5. Muller 43, 6. Michelisz 39, 7, Huff  36, 8. Guerrieri 34.

03718003 TF 108

A szabadkártyával induló M1RA 20 kilóval nehezebb Hyundaiát vezető Nagy Dániel okos és türelmes versenyzéssel a rajtpozícióját megtartva a hetedik helyen ért célba. Mindössze 1,2 másodperccel maradt le a könnyebb Hyundait vezető Tarquini mögött, és megelőzte a szintén ugyanolyan autót hajtó vb-címvédő Thed Björköt. Ezzel pályafutása legjobb eredményét érte el a világ elsőszámú túraautó-bajnokságában nyolc pontot szerezve. Korábban egyszer volt pontszerző a WTCC-ben, tavaly Olaszországban tizedik lett, amiért akkor egy pontot kapott.

Az első futam végeredménye:

hungaroring r1