Michelisz Norbert

  • Innerslide 1
  • Innerslide 2
  • Innerslide 3
 
 
 
 

MN5 Webshop 

Michelisz Norbert a tizedik helyről indulva négy helyet javított, és a hatodik helyen zárta a fordított rajtrácsos futamot a Hungaroringen. Így is végzett magyar a dobogón: a M1RA pilótája, Nagy Dániel második lett.

Volt egy kis kavarodás az időmérő után, ugyanis sokáig nem volt egyértelmű, mi lesz a kilencedik helyen végző Tassi Attila sorsa. Mivel az utolsó gyors körét időn túl kezdte meg, elvették az eredményét, így a M1RA-ban induló, eredetileg tizedik Nagy Dániel előrelépett kilencediknek. Az eset nagy nyertese a 11. Rob Huff lett: a korábbi világbajnok ölébe hullott a fordított rajtrácsos futam pole pozíciója.

Mindez nem érintette az időmérőt megnyerő Michelisz Norbertet, aki így is, úgy is a tizedik rajtkockát foglalta el fordított állásnál. A Hyundai gyári pilótája jól rajtolt, két helyet előreugorva a nyolcadik pozícióban fejezte be az első kört. A M1RA-s Nagy Dániel megtartotta a második helyét, bár a mögötte haladó Yvan Muller folyamatosan nyomás alatt tartotta őt. A második körben Nagy megfutotta a leggyorsabb kört (1:54,787), de a négyszeres világbajnok francia továbbra is tapadt rá.

03718003 TF 272

Michelisznek előre és hátra is figyelnie kellett, három-három tizedre volt Bennanitól és Lessennestől egyaránt. Norbi előre menekült: a hatodik körben oda-vissza előzték egymást a marokkóival, de Bennani átvészelte a támadást. Legalábbis egy kis időre. A nyolcadik körben Michelisz már tisztán előzte meg riválisát, aki nem tudott visszajönni elé, így a BRC Racing Team magyarja feljött a hatodik helyre, miután James Thompson is kiállt előlük..

A végéig már nem változott az állás Michelisz és saját tulajdonú csapatának pilótája számára: előbbi a hatodik hellyel nyolc pontot gyűjtött, a 20 éves Nagy Dániel pedig pályafutása első dobogós helyezését érte el nemzetközi túraautós pályafutásában.

A bajnokság jelenlegi állása: 1. Tarquini 88 pont, 2. Ehrlacher 66, 3. Huff 61, 4. Muller 58, 5. Björk 55, 6. Michelisz 52.

A rendes rajtrácsos harmadik futam 16:55-kor kezdődik, amelyen az időmérőt megnyerő Michelisz Norbert az első, Nagy Dániel a kilencedik helyről rajtol majd.

A második futam végeredménye:

hungaroring r2