Michelisz Norbert

  • Innerslide 1
  • Innerslide 2
  • Innerslide 3
 
 
 
 

MN5 Webshop 

Michelisz Norbert a szombati után a vasárnapi időmérőt is megnyerte a WTCR hungaroringi hétvégjén. Ráadásul saját tulajdonú csapata, a M1RA is odatette magát: Nagy Dániel a 10. lett, így a fordított rajtrácsos futamon övé lesz a pole.

Azok után, hogy szombaton megnyerte az időmérőt, bizakodhatott Michelisz Norbert a vasárnapi szereplésével kapcsolatban. Ugyan az első futamon nem tudta győzelemre váltani a pole pozíciót, de az egykörös tempója egyértelműen megvolt ahhoz, hogy a második időmérőn újra az első helyért szálljon harcba.

A Q1-ben kilenc perccel a vége előtt futotta meg az első gyors körét Michelisz. Ekkor a BRC Racing Teames csapattársa, Gabriele Tarquini vezette a mezőnyt, és a magyar pilóta mindössze három ezreddel volt lassabb nála első nekifutásra - az 1:53,017-es eredménnyel a második helyre hozta fel magát.

03718003 TF 276

Közben a M1RA-s Nagy Dániel 1:53,649-cel a kilencedik helyre érkezett meg az első gyors körével, és innen már nem is változott a helyezése, így biztosan jutott tovább a Q2-be. Emiatt Michelisznek sem kellett aggódnia, aki végül a negyedik legjobb idővel ment tovább, de ő sem próbálkozott második gyors körrel, mert láthatóan nem volt szüksége rá. A Hungaroringre kilátogató lelkes magyar közönség annak is örülhetett, hogy az öt hazai indulóból négyen továbbjutottak, így a Q2-es mezőny harmada magyarokból állt.

Az időmérő második szakaszában Michelisz Norbert közel öt tizeddel tovább javította a szombaton felállított saját pályacsúcsát, 1:52,176-os eredménnyel állt az élre. Mivel a pálya hidegebb volt a szombatinál, várható is volt, hogy gyorsul a mezőny. Nagy Dániel a Q1-hez képest másfél tizeddel lassabb, 1:53,800-zas körrel kezdett, amivel a tizedik helyen zárta az időmérőt. Ez azt jelenti, hogy a 15:30-kor rajtoló fordított rajtrácsos futamon ő indul az első helyről a M1RA-Hyundaijal.

03718003 TF 245

Michelisz a legjobb idővel jutott be a Q3-ba, amelyben Benjamin Lessennes nem hagyta el a boxutcát időben, ezért nem teljesíthetett gyors kört. Michelisz Norbert utolsóként következett, és csapattársát Tarquinit kellett megelőznie a pole pozícióért. Az első szektor végén 73 ezredes hátrányban volt, de a második szektorra ebből 17 százados előnyt csinált. Végül több mint négy tizeddel megnyerte a időmérőt az olasz világbajnok előtt.

Szombat után a vasárnapi időmérőn is Michelisz volt a leggyorsabb, amiért öt pontot kapott. A 16:55-kor rajtoló futamon az első helyről indul majd csapattársa, Tarquini mellől. 

FRISSÍTÉS: miután Tassi Attila gyors körét elvették a Q2-ben, Dani a tizedikről előrelépett az időmérő kilencedik helyére. Mindez azt jelenti, hogy a M1RA versenyzője a 15:30-kor kezdődő fordított rajtrácsos futamon a pole pozíció helyett a második helyről rajtol majd Rob Huff mögül.

A vasárnapi időmérő végeredménye:

Q1

hungaroring q2 q1

Q2

hungaroring q2 q2

Q3

hungaroring q2 q3