Michelisz Norbert

  • Innerslide 1
  • Innerslide 2
  • Innerslide 3
 
 
 
 

MN5 Webshop 

Három helyet javított Michelisz Norbert a rajtpozíciójához képest a fordított rajtrácsos futamon a Nürburgring-Nordschleifén. Az ötödik hellyel nagyon értékes 10 pontot szerzett, immáron 100 pont felett áll a harmadik helyen.

A csütörtöki után a pénteki időmérőn is a harmadik leggyorsabb volt Michelisz Norbert a Nürburgring-Nordschleifén. Az egész mezőnyben mindössze öten tudtak 8 perc 57 másodperc alá kerülni, Michelisz azonban nem volt teljesen elégedett a harmadik helyet jelentő leggyorsabb körével, mert az utolsó szektorban Mehdi Bennani mögött ragadt, és emiatt veszített némi időt.

Mindez azt jelentette, hogy a szombati első, fordított rajtrácsos futamon a nyolcadik helyről rajtolhatott. A rajt után Rene Rast és Rob Huff ütközése kavarta meg az élmezőnyt: a pályán keresztbe csúszó britet kerülgetve Norbi Frédérich Vervisch mögé került, de Rast, Huff és a hondás Benjamin Lessennes kiesésével a Hyundai magyarja feljött a hatodik helyre.

Még szintén az első körben Michelisz BRC Racing Team-es csapattársa, Gabriele Tarquini Gordon Sheddennel ütközött, és a falban kötött ki. A bajnokság éllovasa épségben szállt ki az autóból, viszont nem nagyon lesz lehetőség az autóját rendbe hozni a harmadik futamra, így az olasz vélhetően pont nélkül zárja a nürburgringi hétvégét.

Michelisz előtt Vervisch megelőzte Yann Ehrlacher-t, majd a második körben a Döttinger Höhén Yvan Muller mellett is elment a belga a legnagyobb végsebességgel rendelkező Audival. Ugyanitt Norbi fel tudott jönni Ehrlacher-ra, de ugyanígy tapadt őrá Jean-Karl Vernay szintén egy Audival - a több mint két kilométer hosszú egyenesen mágnesként húzta fel magát a francia a Hyundaira.

Az utolsó körre azonban Vernay lemaradt Norbiról, mire a Döttinger Höhe következett, a magyar pilóta viszont ott volt Ehrlacher nyomában a hosszú egyenes kezdetén, és a szélárnyékot kihasználva meg is előzte a Hondát, így az ötödik helyen zárta a futamot. Michelisz a csütörtöki első futamhoz hasonlóan megfutotta a leggyorsabb kört is (9:02,527), és 10 ponttal gazdagodott.

A németországi hétvége előtt 43 pont volt a lemaradása a listavezetővel szemben, ez a harmadik futam kezdete előtt 16 pontra olvadt. Az élmezőny állása a 12:20-kor kezdődő, és a hétvégét záró harmadik futam előtt: 1. Tarquini 118 pont, 2. Muller 118, 3. Michelisz 102, 4. Ehrlacher 91, 5. Huff 82, 6. Björk 82.

A második futam végeredménye:

r2