Michelisz Norbert

  • Innerslide 1
  • Innerslide 2
  • Innerslide 3
Seiko OMV Simple Pay OTP Hyundai Motorsport

Már az első körben véget ért Michelisz Norbert számára az első futam Zandvoortban, miután Yvan Mullerrel összeakadva mindketten a korlátba csapódtak.

Szenvedtek a legfrissebb BoP által alaposan visszafogott Hyundaiok a vasárnap reggeli időmérőn Zandvoortban: a márka legjobbjaként Michelisz Norbert is csak a 14. helyet szerezte meg, három világbajnok társa egyaránt mögötte végzett. Ennek ellenére a magyar pilóta csak a 19. helyen állt fel a rajtrácsra az első futamon, mert az előző fordulóban kapott egy öt rajthelyes büntetést a Rob Huff-fal való ütközés miatt a Nordschleifén.

Mindössze a harmadik kanyarig tartott Michelisz versenye. Ekkor ő a belső íven fordult, mellette a külső íven Yvan Muller érkezett egy másik Hyundait vezetve. Kétszer is összeértek, és a második koccanás után a két kocsi összeakadva, a balos kanyarban jobbra húzva egyenesen a korlátba csapódott. Muller autója fel is szaladt a korlát tetejére, nem volt szép látvány. Szerencsére mindketten épségben szálltak ki az autóból. Hogy pontosan mi történt, az majd Norbi nyilatkozatából fog kirajzolódni.

Az esetet követően piros zászlóval megszakítottak a futamot, és hosszas várakozás után folytatódott a verseny. Végül a Hondát vezető Yann Ehrlacher győzött, a négy Hyundaiból pedig egyedül Thed Björköt intették le a kockás zászlóval, miután Gabriele Tarquini is kiállt, de a svéd sem szerzett pontot.

A bajnokság élmezőnyének állása a zandvoorti első futam után: 1. Muller 137 pont, 2. Tarquini 118, 3. Ehrlacher 118, 4. Björk 112, 5. Michelisz 102, 6. Huff 99, 7. Vernay 86, 8. Guerrieri 84.

Hétfőn 8:30-kor a második időmérővel folytatódik a zandvoorti program, a hátralévő két futamot aznap 12:15-kor és 16:35-kor rendezik.

Az első futam végeredménye:

wtcr zandvoort r1