Michelisz Norbert

  • Innerslide 1
  • Innerslide 2
  • Innerslide 3
Seiko OMV Simple Pay OTP Hyundai Motorsport

Michelisz Norbert a 26. helyről indult a második futamon Zandvoortban, végül a 23.-on intették le.

A legjobb BoP által visszafogott Hyundai is csak a 18. helyet szerezte meg a hétfő reggeli időmérőn Zandvoortban, Michelisz Norbert pedig a 20. lett. Mégis az utolsó előtti, 26. rajtkockába állt fel a második futam előtt, mert az Yvan Mullerrel szembeni ütközése miatt tíz rajthelyes büntetés sújtotta. Csak azért nem ő volt az utolsó, mert Jean-Karl Vernay Audijában motort cseréltek, így ő automatikusan a mezőny legvégére sorolódott.

Michelisz az utolsó sorból indulva láthatóan nem erőltette a tempót, hiszen a pontszerzésre minimális esély sem látszott, viszont gondolni kellett arra, hogy a Hyundai köridejei ne legyenek magasak, hiszen ezek alapján számolják a büntetősúlyokat a következő fordulóra.

A futam végére Norbi előrelépett a 23. helyre, mert Aurélien Panis, Fabrizio Giovanardi és Muller is kiállt vagy kiesett előle. Legjobb hyundaiosként Thed Björk a 16. helyen végzett, pont ezért sem járt. Az utolsó futam 16:35-kor kezdődik Zandvoortban, amelyen Michelisz Norbert a 20. helyről rajtol majd.

A második futam végeredménye:

zandvoort r2