Michelisz Norbert

  • Innerslide 1
  • Innerslide 2
  • Innerslide 3
Seiko OMV Simple Pay OTP Hyundai Motorsport

Michelisz Norbert a 20. helyen zárta a második időmérőt Zandvoortban. A legjobb Hyundai is csak a 18. helyen végzett.

Miután kiderült, hogy a jelentős többletsúly mellett a 100 mm-re megemelt hasmagassággal és a 97,5%-ra visszafogott motorteljesítménnyel ellehetetlenítik a Hyundai dolgát Zandvoortban, Michelisz Norbert leginkább a fordított rajtrácsos futamban bízott a kiutazás előtt.

Ehhez a második időmérő jelentette volna a kulcsot, csakhogy a magyar pilóta tíz rajthelyes büntetést kapott az Yvan Mullerrel való vasárnapi első futamos ütközés miatt annak ellenére, hogy elmondása szerint eltört a jobb első felfüggesztése, és emiatt nem tudta elkerülni az ütközést. Így lényegében Michelisz fordított rajtrácsra vonatkozó terve már a hétfői időmérő kezdete előtt füstbe ment.

Az 1:45,758-as időeredményével egy darabig a legjobb volt márkán belül, de később Yvan Muller és Thed Björk megelőzte. Mindez nem sokat számított, mert ők is csak a 18-19. helyen zártak a Q1-ben, így mind a négy Hyundai számára véget ért az időmérő már az első szakaszban.

Talán már a következő forduló kompenzációs súlyaira és a BoP-re gondolva nem is erőltették a tempót a Hyundaiok: Michelisz közel egy másodperccel lassabb volt, mint a vasárnapi első időmérőn, amelyen a leggyorsabb hyundaiosként is csak a 14. helyet tudta megszerezni.

Végül a 20. helyen zárta a második időmérőt, amihez a rajtbüntetést hozzáadva az utolsó előtti helyről indulhat majd a 12:15-kor kezdődő fordított rajtrácsos második futamon. Csak azért nem az utolsóról, mert Jean-Karl Vernay autójában motort cseréltek, így őt a mezőny végére sorolják.

A hétfői időmérő végeredménye:

Q1

zandvoort wtcr q2

Q2

zandvoort wtcr q2 q2

Q3

zandvoort wtcr q2 q3