Michelisz Norbert

  • Innerslide 1
  • Innerslide 2
  • Innerslide 3
Seiko OMV Simple Pay OTP Hyundai Motorsport

Sérült csuklóval is bejutott a Q3-ba Michelisz Norbert a második időmérőn Vila Realban. Végül a második helyet szerezte meg a kvalifikáción a Hyundai magyarja a világbajnok Thed Björk mögött.

Szombat este még az is kérdéses volt, hogy Michelisz Norbert egyáltalán rajthoz állhat-e a vasárnapi programban Vila Realban. Az első futam óriási tömegbalesetében az ő autója is megsérült, az első két helyen összeütköző Volkswagenek oldalról találták telibe az akkor harmadik helyen álló magyar pilóta Hyundaiát, amelynek a vezető felőli ajtaja lényegében kiszakadt a helyéről.

Norbi jobb csuklója is megsérült, szerencsére nem tört el, de megrándult. Mindenesetre a másfél órával elhalasztott futam újraindításakor nem ezért nem lehetett ott a rajtrácson, hanem azért, mert az ütközésben megsérült a Hyundai bukókerete, ezért biztonsági okokból nem engedték vissza a pályára. Mivel a bukókeret javítása speciális eszközöket igényel, csak vasárnap reggelre dőlt el, hogy Michelisz indulni tud a vasárnapi második időmérőn.

03718006571209

Szombaton a harmadik leggyorsabb volt a kvalifikáción, így egy potenciális dobogós helyezést vesztett el az első futamos szerencsétlen tömegbaleset miatt, amiben a mezőny jelentős része érintett volt. Végül vasárnap csak Rob Huff, Mehdi Bennani és James Thompson nem tudott elindulni. A második időmérőn Norbi 2:04,530-as idővel kezdett, ami vélhetően inkább rendszertesztelő kör volt csak.

A második gyors körével Michelisz rögtön felugrott a harmadik helyre egy 2:00,996-os idővel, ami már közel három tizeddel gyorsabb volt a szombati kvalifikáción futott legjobbjánál. Ezután jött a Q1-ben az első piros zászló, miután Vervisch autója állt meg rossz helyen - az első időmérőt négyszer kellett megszakítani hasonló okokból. Még egy piros zászló volt a Q1-ben, akkor Tom Coronel súrolta a falat.

03718006566654

Az újraindítás után Michelisz már nem jött ki újabb gyors körre, és végül az ötödik idővel jutott tovább a legjobb tizenkettőbe. A Q2-ben Norbi 2:00,465-tel kezdett, és a harmadik helyen állt vele, mindössze 41 ezredre az élen álló Thed Björk mögött. Gyors kerékcsere után Michelisz a második gyors körével nem tudott javítani, kb. három századdal lassabb volt. Az ötödik helyen így is bejutott a Q3-ba.

Michelisz az utolsó gyors körében 2:00,164-et ment, azaz három tizedet javított a Q2-es idejéhez képest. Utána Oriola következett, aki kétszer is belehibázott a körébe, így Norbi mögé került. Nemcsak ő, hanem Gabriele Tarquini és Yann Ehrlacher is lassabb volt nála. Michelisz Norbert végül a második helyet szerezte meg a világbajnok Thed Björk mögött, amiért négy pontot kapott.

„Amikor reggel kijöttem a pályára, és megpróbáltam tekerni a kormányt a sérült csuklómmal, az első húsz másodpercben biztos voltam benne, hogy nem tudom megcsinálni az időmérőt. Aztán végül kaptam fájdalomcsillapítót, és egy-egy körökre meg tudtam oldani a feladatot, de őszintén szólva sejtésem sincs, hogy versenytávon bírni fogom-e a gyűrődést. A mai pályafutásom eddigi legnehezebb időmérője volt, a második helynek ezért is örülök nagyon, mert nem hittem, hogy összejöhet. Mindent megteszek a futamokon is, amíg bírom, csinálom” - nyilatkozta Michelisz Norbert.

A fordított rajtrácsos második futam magyar idő szerint 16:45-kor, a rendes rajtrácsos harmadik futam 18:10-kor kezdődik.

A második időmérő végeredménye:

Q1

vila real q2 1

Q2

vila real q2 2

Q3

vila real q2 3