Michelisz Norbert

  • Innerslide 1
  • Innerslide 2
  • Innerslide 3
Seiko OMV Simple Pay OTP Hyundai Motorsport

A kilencedikről az ötödik helyre jött fel Michelisz Norbert a fordított rajtrácsos futamon Vila Realban, köszönhetően a tökéletesen kivitelezett dzsókerkörös taktikájának.

Vasárnap délelőtt pályafutása legnehezebb időmérőjét teljesítette Michelisz Norbert, aki a szombati tömegbalesetben megsérült jobb csuklójával is a második leggyorsabb volt Vila Realban a világbajnok Thed Björk mögött. "Kaptam fájdalomcsillapítót, és egy-egy körökre meg tudtam oldani a feladatot, de őszintén szólva sejtésem sincs, hogy versenytávon bírni fogom-e a gyűrődést" - nyilatkozta a kvalifikáció után.

03718006 FF 3383

Ezzel együtt is ott volt a rajtrácson a Hyundai magyarja, aki a fordított rajtrácsos futamon a kilencedik pozíciót foglalta el. A rajtnál ezúttal simán eljött a mezőny, Michelisz megtartotta a kilencedik helyét. Az első körökben inkább Norbi mögött zajlottak az események kisebb-nagyobb koccanásokkal, de a biztonsági autó beküldésére nem volt szükség.

Az ötödik körben kezdte meg a mezőny "letölteni" a mindenki számára egyszer kötelezően teljesítendő, valamivel hosszabb nyomvonalú dzsókerkört. Közben az élen haladó Gordon Shedden többszöri pályaelhagyás miatt 5 másodperces büntetést kapott, ami hozzáadódik majd az időeredményéhez. Michelisz a hatodik körben teljesítette a dzsókerkört, ami után a nyolcadik helyen haladt tovább, hiszen közben többen is kijöttek.

03718006 FF 2411

Miután Ehralcher is kijött dzsókerkörre, Michelisz újabb helyet lépett előre, mert a Honda csak mögé tudott visszajönni. A magyar pilóta így két helyezést nyert a jó dzsókerkörös taktikájának köszönhetően - csapattársa, Tarquini volt a másik, akit megelőzött. Ez úgy jött össze, hogy amikor nagyon kellett, futott egy 2:03,932-es kört, ami a futam egyik leggyorsabb ideje volt.

A tizedik körben az élmezőnyből Panis is kijött dzsókerkörre, és Norbi őt is megelőzte, így már a hatodik helyre lépett fel a kilencedikről. Ebben a pozícióban is intették le, ám mivel Sheddent öt másodperccel megbüntették, Michelisz az ötödik helyen zárta a futamot. Négy helyet előrelépve tíz pontot gyűjtött.

18:10-kor kezdődik a harmdik futam, amelyen Michelisz Norbert a második helyről rajtol.

A második futam végeredménye:

vila real r2