Michelisz Norbert

  • Innerslide 1
  • Innerslide 2
  • Innerslide 3
Seiko OMV Simple Pay OTP Hyundai Motorsport

Egy helyet ugyan veszített, de így is felállt a dobogóra Michelisz Norbert Vila Realban. A záró futamot a harmadik helyen zárta Björk és Tarquini mögött.

Komoly csuklófájdalmai ellenére Michelisz Norbert négy helyet javítva az ötödik pozíciót szerezte meg a fordított rajtrácsos második futamon Vila Realban vasárnap késő délután. Ez bizakodásra adott okot a portugáliai hétvégét záró harmadik futam előtt, amelyet a Hyundai magyarja az első sorból, a világbajnok Thed Björk mellől a második helyről kezdhetett.

A rajtnál Gabriele Tarquini megelőzte Micheliszt, aki ezzel visszacsúszott a harmadik helyre. Ezután a negyedik Oriola kezdte el szorongatni a magyar versenyzőt, de Norbi tartotta maga mögött a láhatóan gyorsabb Cuprát.

03718006569639

Az ötödik körben Nagy Norbert autója rossz helyen állt meg, ezért beküldték a biztonsági autót. Addig az elöl lévők közül egyedül az éllovas Thed Björk töltötte le a dzsókerkört, mindenki más bosszankodhatott, aki előnyt autózott ki magának, hiszen ezt elvesztette még a hosszabb nyomvonal kötelező teljesítése előtt.

Miután kiment a biztonsági autó, Oriola ugyanúgy tapadt Micheliszre, de továbbra is eredménytelenül támadta őt. A tizedik körben újra be kellett jönnie a biztonsági autónak, miután Giovanardi elvitt egy bóját és rossz helyen állt meg. Ekkor az élmezőnyből még mindig csak Björk teljesítette a dzsókerkört. 

Két körrel később ment ki a safety car, de hamarosan ismét jöhetett vissza a pályára, ezúttal Gordon Shedden kiesése miatt. Az utolsó körre kiment a biztonsági autó, így a mezőny nagy része ekkor, egymás után sorban teljesítette a dzsókerkört. A tizedik helyről Vervisch ugrott fel hatodiknak, más változás nem történt az élmezőnyben: Michelisz Norbert harmadik lett.

Az élmezőny állása a portugáliai versenyhétvégét követően: 1. Muller 182 pont, 2. Ehrlacher 160, 2. Tarquini 160, 4. Björk 148 5. Vernay 146, 6. Michelisz 135, 7. Huff 130, 8. Guerrieri 129.

A harmadik futam végeredménye:

vila real r3