Michelisz Norbert

  • Innerslide 1
  • Innerslide 2
  • Innerslide 3
Seiko OMV Simple Pay OTP Hyundai Motorsport

Nem hagyott kétséget afelől, hogy ki a leggyorsabb: a Q1-ben, a Q2-ben és a Q3-ban is Michelisz Norbert volt a legjobb. A vasárnapi főfutamon övé a pole pozíció.

Rossz hírrel kezdődött a szombati nap Michelisz Norbert szurkolói számára, mivel a magyar versenyzőt – és két másik hyundaios társát – kizárták a pénteki időmérőről a turbó maximális teljesítményének túllépése miatt. Michelisz ezzel a második rajthelyét veszítette el az első versenyre, a mezőny végéről indulva pedig a mai második időmérőre is gondolva nem hajtotta szét az autóját, és a boxban fejezte be a futamot.

Ugyanakkor a második időmérő előtt bizakodásra adhatott okot, hogy az egykörös tempója megvolt a magyar versenyzőnek a Slovakia Ringen ahhoz, hogy dobogós helyekért küzdhessen önerőből. Ezt bizonyítva Michelisz rögtön a kvalifikáció elején az élre állt (2:10,744), és az idejét egyedül Pepe Oriola tudta megjavítani mindössze négy századdal, miután a teljes mezőny megfutotta az első gyors körét.

A Q1 legvégén Norbi tovább javított, az első és a harmadik szektorban zöld, a másodikban lila szektort futva 2:10,537-re faragta le a referenciaidőt, amivel az első helyen jutott tovább a legjobb 12-be.

03718007 JM10481

Tovább javított az első Q2-es körével Michelisz Norbert, aki 2:10,330-cal maradt a leggyorsabb versenyző a pályán – az első kísérletek után Aurélien Comte került hozzá a legközelebb, de ő is három tizeddel lassabb volt. Nem is tudta senki megelőzni a Hyundai magyarját, aki így a Q1 után a Q2-ből is a legjobb idővel jutott tovább. A Q3-ban 2:10,340-et ment a magyar pilóta, amivel megnyerte az időmérőt. Mögötte Comte, Guerrieri, Muller, Filippi a sorrend a 4-5. helyen.

A fordított rajtrácsos futamot ma 19 órától rendezik a Slovakia Ringen. A főfutamra pedig vasárnap 11:45-kor kerül sor, amelyen Michelisz Norbert a pole pozícióból rajtol majd.

A második időmérő végeredménye:

Q1

slovakia q1 q1

Q2

slovakia q1 q2

Q3

slovakia q1 q3