Michelisz Norbert

  • Innerslide 1
  • Innerslide 2
  • Innerslide 3
 
 
 
 

MN5 Webshop 

A Hyundai gyári pilótája győzelemre váltotta az időmérőn megszerzett pole pozícióját a Slovakia Ringen. Michelisz Norbert negyedszer dobogós és az első futamgyőzelmét érte el idén.

A 2018-as szezonban harmadszor foglalta el a pole pozíciót Michelisz Norbert, de az első két alkalommal (mindkétszer a Hungaroringen) nem tudta ezt győzelemre váltani. Természetesen a Slovakia Ringen rendezett főfutam előtt abban bízott a tavalyi vb-ezüstérmes versenyző, hogy harmadszorra sikerül megszereznie a győzelmet a pole-ból.

Az már a futam kezdete előtt kiderült, hogy a második versenyhez hasonlóan ezúttal is csak ideiglenes végeredményt hirdetnek majd. Még a szombati időmérő után fedezték fel az ellenőrök, hogy három Honda meghaladta a turbó maximálisan engedélyezett teljesítményét, ám az érintettek fellebbeztek a büntetés ellen, így ebben az ügyben csak később várható döntés és esetlegesen utólagos büntetés.

03718007 JL23411

Michelisz kiválóan kapta el a rajtot, esélyt sem hagyott a mellőle induló Aurélien Comte-nak az előzésre, így magabiztosan jött el az első helyen az első kanyarnál. Mögötte Yvan Muller a második kanyarban megelőzte Comte-ot, majd még az első körben tömegbaleset történt a mezőny közepén, amiben többek közt Norbi csapattársa, Gabriele Tarquini is érintett volt. Az eset miatt bejött a biztonsági autó.

A negyedik kör végén ment ki a safety car, de közvetlenül előtte Yvan Muller autójából kitört az egyik kerék, így a második helyen álló francia kiesett. Ennek is köszönhetően Michelisz rögtön több mint egy másodperces előnyre tett szert az élen Comte előtt.

Az újraindítás után Michelisz egyből megfutotta a futam leggyorsabb körét (2:11,487), és folyamatosan növelte az előnyét. Két és fél másodperc környékén befagyasztotta a különbséget Comte előtt, így nyugalomban autózhatott az élen szezonbeli első futamgyőzelme felé. A Slovakia Ringen ezt senki sem vehette el tőle, miután egyértelműen ő volt a leggyorsabb versenyző a hétvégén.

Michelisz Norbert a főfutam megnyerésével 30 pontot gyűjtött a korábban megszerzett időmérős öt és második futamos hat pontja mellé. Az összesen szerzett 41 pontjával a szezonbeli második legerősebb hétvégéjét zárta, ennél több egységet csak a Hungaroringen ért el (53).

Ezzel Michelisz visszaugrott a bajnokság harmadik helyére. Az élmezőny állása: 1. Tarquini 202 pont, 2. Muller 199, 3. Michelisz 176, 4. Ehrlacher 171, 5. Vernay 166.

A harmadik futam ideiglenes végeredménye:

slovaia r3