Michelisz Norbert

  • Innerslide 1
  • Innerslide 2
  • Innerslide 3
 
 
 
 

MN5 Webshop 

Műszaki meghibásodás miatt Michelisz Norbertnek korán fel kellett adnia az első futamot Ningpóban.

Hiába szerepelt jól általában az időmérőkön Michelisz Norbert, az első futamokkal nem sok szerencséje volt ebben a szezonban, hiszen ezeken a korábbi hat alkalomból négyszer nem tudta befejezni a versenyt - a másik két esetben harmadik (Hungaroring), illetve negyedik (Nordschleife) lett.

Magyar idő szerint szombat hajnalban Ningpóban is jó helyezést ért el a Hyundai magyar pilótája az időmérőn, hiszen a harmadik leggyorsabb volt a pályán, méghozzá úgy, hogy a bajnokságban előtte álló Gabriele Tarquini, Yvan Muller páros is mögötte végzett - az olasz ráadásul magával hozott egy öt rajthelyes büntetést is. A kérdés az volt, hogy Michelisz értékes pontokra tudja-e váltani a második soros rajthelyet.

03718008 1MDM0045 1

Szemerkélő esőben indult a futam, és a rajtnál Esteban Guerrieri egyből felért Michelisz mellé, és az első kanyarokban meg is szerezte tőle a harmadik helyet. Nem sokáig maradt azonban a negyedik pozícióban a Hyundai ötöse, ugyanis szinte rögtön visszatért a dobogós pozícióba a második helyről visszaeső Frédéric Vervisch megelőzésével.

Sajnos alighogy az Audi elé került, vészjósló fehér füst jelent meg a Hyundai hátuljából, Michelisz autója lelassult, és az első körben jelentkező műszaki hiba miatt kénytelen volt feladni a versenyt. Tehát tovább folytatódott a vesszőfutása az első futamokkal a szezonban.

"Nagyon sajnálom, hogy így alakult az első futam. A kormányszervó egyik csövénél volt a meghibásodás, már a felvezetőkörön éreztem, hogy valami nem stimmel, aztán a rajt után egyre rosszabb lett a helyzet. Próbálok előre nézni, holnap ott a lehetőség a javításra!" - árulta el Michelisz Norbert a meghibásodás részleteit.

Mivel Tarquini és Muller is pontszerző helyen ért be, Thed Björk pedig megnyerte a futamot, a magyar pilóta bajnokságbeli hátránya nőtt a nullázással, de még nincs veszve semmi. A bajnokság élmezőnyének állása: 1. Tarquini 216 pont, 2. Muller 207, 3. Björk 192, 4. Michelisz 178, 5. Ehrlacher 178.

Magyar idő szerint vasárnap 3 órakor folytatódik a ningpói program a második időmérővel, és holnap még két futamot rendeznek a kínai helyszínen 8:20-kor és 9:40-kor.

Az első futam végeredménye:

ningbo r1