Michelisz Norbert

  • Innerslide 1
  • Innerslide 2
  • Innerslide 3
Seiko OMV Simple Pay OTP Hyundai Motorsport

Michelisz Norbert számára egy harmadik szabadedzéssel ért fel az első időmérő a kínai Vuhanban, ugyanis a magyar versenyző Hyundaiában motort kellett cserélni, ezért a mezőny végéről rajtol az első futamon.

Miután kiderült, hogy Michelisz Norbert autójában motort kell cserélni, számára tét nélkülivé vált a magyar idő szerint 4:40-kor rajtoló szombati időmérő Vuhanban, hiszen akármilyen eredményt is ért volna el rajta, mindenképpen a mezőny végére sorolták volna az első futamra.

A Hyundai magyar versenyzője így folytatta a szabadedzéseken megkezdett munkát, hogy felkészüljön a vasárnapi második időmérőre, illetve az azt követő két versenyre. Az első két mért köre 1:26,550 és 1:25,626 volt, aztán kiállt a boxba. Miután visszatért a pályára, fokozatosan tovább javultak az eredményei, ám a következő kiállásáig futott 1:24,672-es ideje még mindig elmaradt a második szabadedzésen teljesített legjobbjától (1:24,063).

03718009 JL28360

Végül ezzel az idővel a 24. helyen zárta az első időmérőt, de ebből komolyabb következtetéseket nem lehet levonni. A többi hyundaios teljesítményéből annál inkább, hiszen ők tét mellett köröztek a vuhani pályán. Ahogyan azt blogjában Michelisz Norbert előre jelezte, a dél-koreai márka számára Zandvoort után újra szélsőségesen kedvezőtlenül alakuló esélykiegyenlítő-rendszer miatt a vuhani hétvége az egyik leggyengébb Hyundai-eredményt hozhatja a szezonban.

Mindez beigazolódni látszott az első időmérőn, hiszen a legjobb hyundaios időt elérő Thed Björk is csak a 17. helyen végzett, a top 10-től nagyon messze. A mezőny végéről rajtoló Michelisz Norberttel magyar idő szerint 10 órakor rendezik az első futamot, amelyet az M4 Sport és az Eurosport 1 élőben közvetít.

Az első időmérő végeredménye:

wuhan q1