Michelisz Norbert

  • Innerslide 1
  • Innerslide 2
  • Innerslide 3
Seiko OMV Simple Pay OTP Hyundai Motorsport

Michelisz Norbert nem fejezte be a harmadik futamot, 13 kör után bejött a boxba. A Hyundai három világbajnokkal és egy vb-ezüstérmessel egyetlen pontot sem szerzett Zandvoortban.

Michelisz Norbertnek a hétfő reggeli időmérős eredménye alapján a 20. helyről kellett volna rajtolnia a harmadik futamon Zandvoortban, de végül a 19. rajtkockába állt fel. Ennek oka az volt, hogy Yvan Muller és Gabriele Tarquini autóját is kikérték a parc fermé szabály alól, amiért büntetést kaptak – a francia így Norbi elől Norbi mögé került a rajtrácson.

A második futamhoz hasonlóan szokatlanul nyugodt verseny várt Micheliszre a mezőny hátsó felében, hiszen a pontszerzésnek nem volt realitása. A rajt után maradt a 19. helyen, de miután Fabrizio Giovanardi kiesett, feljött 18.-nak. Kilenc kör után bejött a boxba: vélhetően állítottak az autón, így a futamot tesztnek használták.

Végül 13 kört tett meg, a kockás zászlót nem várta meg, a végén bejött a boxba. Legjobb hyundaisoként Thed Björk a 15. lett. Ez azt jelenti, hogy a BoP által sújtott Hyundai három világbajnokkal és egy vb-ezüstérmessel egyetlen pontot sem szerzett Zandvoortban.

A bajnokság élmezőnyének állása a negyedik forduló után: 1. Ehrlacher 146 pont, 2. Muller 137, 3. Huff 130, 4, Vernay 121, 5. Tarquini 118, 6. Björk 112, 7. Guerrieri 109, 8. Michelisz 102.

A harmadik futam végeredménye: 

zandvoort r3