Michelisz Norbert

  • Innerslide 1
  • Innerslide 2
  • Innerslide 3
Seiko OMV Simple Pay OTP Hyundai Motorsport

Michelisz Norbert a hetedik helyen zárta a második időmérőt Szuzukában, így a vasárnapi fordított rajtrácsos futamon dobogós helyezésért szállhat harcba.

Péntek kora reggel az első időmérőn a nyolcadik helyen végzett Michelisz Norbert Szuzukában, ennek tudatában készült a második kvalifikációra. A japán versenyhétvége porgramja rendhagyó módon alakul, ugyanis az első időmérőt rögtön a második követte, a futamokat pedig szombaton és vasárnap rendezik. Ugyanakkor a második időmérő tétje változatlanul a fordított rajtrácsos második és a legtöbb pontot érő harmadik futam rajtsorrendje volt.

Kezdésnek a Q1-ben Michelisz Norbert a hatodik helyre lőtte be a Hyundai i30 N TCR-t a 2:11,995-ös idejével, amivel több mint két tizedet gyorsult a két órával korábban véget érő első kvalifikációhoz képest. Az első gyors köröket követően Gabriele Tarquini vezetett 2:11,725-tel.

03718010 10923

Michelisz a Q1 végén még egy mért kört futott, de az elmaradt az első idejétől (2:12,248), viszont nem is volt szüksége javulásra a továbbjutáshoz: a 9. helyen ment tovább az időmérő következő szakaszába, miután piros zászló miatt fél perccel korábban véget ért a Q1. Ennek többek között Thed Björk sem örülhetett, a Hyundai svédje ugyanis a 13. helyen lecsúszott a továbbjutásról. 

A Q2-ben Michelisz 2:11,885-ös idővel nyitott, tehát kb. egy tizedet gyorsult, amivel a hetedik helyre sorolódott, miután az egymással összeütköző és emiatt kicsúszó Yvan Muller és Esteban Guerrieri kivételével mindenki más volt kint egy gyors körön. A Hyundai magyarja maradt a hetedik helyen a leintésig, ami azt jelenti, hogy a vasárnapi fordított rajtrácsos futamon a dobogóért harcolhat.

A Q3-ba a négy közül egyedüli hyundaiosként az első időmérőn is márkán belüli leggyorsabb Tarquini jutott be, aki végül a második helyen zárt. A szombati futamot magyar idő szerint 7:05-kor tartják, a vasárnapi versenyeket pedig az óraátállítást is figyelembe véve 3:05-kor és 4:30-kor. Mindegyiket élőben közvetíti az Eurosport 1 és az M4 Sport.

A második időmérő végeredménye:

Q1

szuzukaq2 q1

Q2

szuzukaq2 q2

Q3

szuzukaq2 q3