Michelisz Norbert

  • Innerslide 1
  • Innerslide 2
  • Innerslide 3
Seiko OMV Simple Pay OTP Hyundai Motorsport

Michelisz Norbert egyedüli hyundaiosként jutott be a Q3-ba a második időmérőn Makaóban, és végül a 3. helyet szerezte meg. A bajnoki éllovas Gabriele Tarquini óriási meglepetésre csak 14. lett.

Az első időmérő után a három szakaszra osztott második következett Makaóban, amellyel a vasárnapi két futam rajtsorrendjét határozta meg a mezőny. Michelisz Norbert 2:31,115-ös idővel kezdett, amivel az ötödik helyen állt az első gyors körök után. A Q1 hajrájára ezzel az idővel a 12. helyig csúszott vissza, de látszólag az összes Hyundai szenvedett, hiszen Thed Björk 10., Gabriele Tarquini 11., Yvan Muller pedig 19. volt ekkor.

Két perccel az első szakasz vége előtt Norbi ment egy 2:30,625-ös kört, amivel felugrott a hatodik helyre, egyúttal kilökte csapattársát, a bajnoki éllovas Tarquinit a továbbjutó legjobb 12-ből. Végül Michelisz a hetedik helyen ment tovább a Q2-be Yvan Muller mögött, a másik két hyundaios, Björk és Tarquini viszont nagy meglepetésre kiesett az időmérő első szakaszában, miután nekiment a falnak. Ezzel a szezonzáróra az élen 39 pontos előnnyel érkező olasz nagy bajba kerülhet.

03718011 FF 0164

A Q2-ben a Hyundai magyar versenyzője a hétvégén az eddigi legjobb idejét megfutva 2:30,108-cal kezdett, amivel negyedik volt az első gyors körök után. Kevesebb mint három perccel a vége előtt Mehdi Bennani ment neki a falnak, ami miatt piros zászló és a Q2 idő előtti vége következett. Ez azt jelentette, hogy Michelisz egyedüli hyundaiosként bejutott a legjobb ötbe.

A BRC-s pilóta Esteban Guerrieri után másodikként futotta a gyors körét a Q3-ban. Az első szektorban 17 századdal gyorsabb volt az argentinnál, a másodikban viszont majdnem ugyanekkora hátrányt szedett össze. A harmadik szektor végére ebből négy ezredes előny lett, de összességében Guerrieri 18 századdal gyorsabb volt Norbi 2:30,218-as idejénél. Ezután a két francia, Ehrlacher és Vernay lassabb volt a magyar versenyzőnél, Rob Huff pedig érvényesítve a papírformát, megszerezte pályafutása nyolcadik pole pozícióját Makaóban.

Michelisz Norbert a legjobb hyundaiosként a harmadik helyen zárta a szezon utolsó időmérőjét Makaóban, amivel a vuhani és a szuzukai versenyhétvége után visszatért a top 3-ba a kvalifikációkon - az idényben a 13. alkalommal végzett ilyen előkelő helyen. Ezzel szerzett három pontot is, és a vasárnapi harmadik futamon esélye van arra, hogy dobogós helyezéssel búcsúztassa a 2018-as idényt. A program magyar idő szerint szombaton 7:25-tól az első futammal folytatódik (M4 Sport, Eurosport 1), amelyen Michelisz Norbert a hatodik helyről rajtol majd.

A második időmérő végeredménye:

Q1

macau q2 q1

Q2

macau q2 q2

Q3

macau q2 q3