Michelisz Norbert

  • Innerslide 1
  • Innerslide 2
  • Innerslide 3
Seiko OMV Simple Pay OTP Hyundai Motorsport

Michelisz Norbert számára ezúttal sajnos a Q1 a teljes időmérő végét jelentette: a Hyundai magyar versenyzője a 15. helyen zárta a második kvalifikációt.

A szombati időmérőn a 26 fős mezőnyből 23-an egy másodpercen belül voltak, és Michelisz Norbert is úgy lett csak 12., hogy mindössze egy tizeddel gyorsabb körrel már az ötödik lehetett volna. Ebből is látszott, hogy a várakozásoknak megfelelően elképesztően szoros az idei mezőny, apró különbségek is rengeteget számítanak.

A második időmérőn nagy jelentősége volt a top 10-be való bejutásnak, hiszen a marokkói szezonnyitót felvezető blogjában Michelisz arról írt, hogy a Hyundaira vonatkozó szigorú BoP miatt a fordított rajtrácsos futam lehet a legjobb esély a jó eredmény elérésére.

Sajnos nem sikerült elérnie célját a magyar versenyzőnek, aki a legjobb tizenkettőt tömörítő Q2-be sem jutott tovább. Legjobb időeredménye valamivel lassabb volt a szombatinál, az 1:25,328 pedig csak a 15. helyhez volt elég. Kb. másfél tizeddel maradt le a Q2-ről, ahová a négy Hyundai közül kettő fért be: Nicky Catsburg és Gabriele Tarquini.

Ott a holland a 10., az olasz a 9. helyen végzett, így a fordított rajtrácsos futamon az első két helyről rajtolhatnak majd. Az időmérőt Frederic Vervisch nyerte meg az Audival az új márka, a Link&Co két pilótája, Yvan Muller és Thed Björk előtt.

Magyar idő szerint 17:45-kor kezdődik a második futam, a marokkói hétvégét záró harmadik verseny pedig 19:15-kor rajtol, mindkettőt élőben közvetíti az Eurosport 1.

A második időmérő végeredménye:

Q1

2019 morocco q2 q1

Q2

2019 morocco q2 q2

Q3

2019 morocco q2 q3