Michelisz Norbert

  • Innerslide 1
  • Innerslide 2
  • Innerslide 3
Seiko OMV Simple Pay OTP Hyundai Motorsport

Hét helyet lépett előre a harmadik marokkói futamon Michelisz Norbert, akit a nyolcadik pozícióban intettek le.

Gordon Shedden öt helyes rajtbüntetése csak a második futamra szólt, így a marokkói hétvégét záró harmadik versenyen Michelisz Norbert az időmérőn elért 15. rajtkockába állhatott fel, de előrébb Nicky Catsburg helye üresen maradt, mivel a Hyundai hollandjának kocsija összetört az előző futamon. A rajtnál azonban nemcsak egy, hanem két helyet lépett előre Michelisz, aki megelőzte Ma Csing-huát.

Még az első körben jártunk, amikor az élmezőnyben Tiago Monteiro és Yann Ehrlacher összeütközött, amivel mindkettejük futama véget ért - jöhetett be a safety car. Mindenesetre Michelisz így a 11. helyen folytatta a versenyt.

A második futamhoz hasonlóan ezután sokáig nem történt semmi, aztán műszaki meghibásodások kavarták fel az állóvizet: a 14. körben előbb az élen haladó Yvan Muller lassult le és ment el mellette a teljes mezőny, majd kisvártatva Augusto Farfus is feladni kényszerült a versenyt váltóhiba miatt. Ezzel Michelisz már a kilencedik helyre lépett fel.

Két körrel a vége előtt az ötödik helyezett Jean-Karl Vernay Audija kötött ki a falban vélhetően fékhiba miatt, amivel Michelisz nyolcadiknak ugrott előre. Újra bejött a safety car, és már nem változott az állás. Így a Hyundai magyarja nyolc pontot szerzett a záró futamon, összességében pedig 17 pontot szerzett a marokkói szezonnyitón. A WTCR április 27-28-án a Hungaroringen folytatódik.

A harmadik futam végeredménye:

2019 morocco r3