Michelisz Norbert

  • Innerslide 1
  • Innerslide 2
  • Innerslide 3
Seiko OMV Simple Pay OTP Hyundai Motorsport

Két kiesésnek köszönhetően Michelisz Norbert két helyet előrelépve a 12. helyen zárta a második futamot Marokkóban.

Miután a második időmérőn a 15. helyen végzett Michelisz Norbert, a pontszerzés lehetett a célja a második futamon Marokkóban, hiszen az új szisztéma szerint már az első 15 helyezettet pontozzák. A Hyundai magyarja a 14. helyről rajtolhatott, mert az audis Gordon Shedden öt rajthelyes büntetést kapott, amiért az időmérőn a sárga zászlós figyelmeztetés ellenére sem lassított.

A rajt után nem változott Michelisz pozíciója, maradt a 14. helyen. Ezután kezdődött a Marokkóban szokásos vonatozás: ahogy azt blogjában Norbi is jelezte, ezen a pályán egy körönként két másodperccel lassabb autóval is lehet védeni a helyezést, mert szinte lehetetlen előzni.

Nem is történt sok akció egészen a tizedik körig, és akkor is egy technikai meghibásodás volt a kiváltó ok: az élen haladó Nicky Catsburg autójában elszállt a fék, és a falba csapódott. A holland kiesésével mindenki előrébb lépett egy helyet, így Michelisz a 13. pozícióban folytatta a safety car mögötti sorban, amíg elszállították az összetört Hyundait.

Még a biztonsági autó mögött körözött a mezőny, amikor Ma Csing-hua defekt miatt kiállni kényszerült, így Michelisz egy újabb helyet nyerve a 12.-ként haladt tovább, és a leintésig már nem is változott a pozíciója. Ezzel a szombati öt mellé újabb négy pontot szerzett a Hyundai magyarja. A marokkói hétvégét záró harmadik futamra 19:15-kor kerül sor, az Eurosport 1 élőben közvetíti.

A második futam végeredménye:

2019 morocco r2