Michelisz Norbert

  • Innerslide 1
  • Innerslide 2
  • Innerslide 3
Seiko OMV Simple Pay OTP Hyundai Motorsport

A második helyről rajtolva nyert futamot a WTCR kínai versenyhétvégéjén Michelisz Norbert, amivel átvette a vezetést a bajnokságban.

Ugyan megszerezte a fordított rajtrácsos pole pozíciót Michelisz Norbert a magyar idő szerint vasárnap hajnali időmérőn, hiszen a tizedik helyen végzett, de mégis a Link&Cós Andy Priaulx foglalta el az első rajtkockát a második futam előtt. Ennek oka az volt, hogy Nestor Girolamit utólag megbüntették a Ma Csing-hua elleni szabálytalanságáért, így az eredetileg harmadik argentint kizárták a Q2-ből és a Q3-ból, amivel minden mögötte végző eggyel előrébb ugrott. Micheliszből így lett kilencedik és így vesztette el a fordított rajtrácsos pole-t.

Michelisz így egy Link&Cós szendvicsből rajtolhatott, hiszen előtte Priaulx, mögötte egyik bajnoki riválisa, Thed Björk helyezkedett el a rajtrácson. Előzni nem tudott a rajtnál a Hyundai magyarja, de a második helyét megvédte Björkkel szemben. A triójuk mögött még az első körben több baleset is történt, nyolc versenyző is kiesett, köztük a bajnoki éllovas Esteban Guerrieri is. Be is jött a safety car, és eközben Michelisz mögött a harmadik-negyedik helyen két hyundaios, Gabriele Tarquini és Nicky Catsburg sorakozott fel, így jó esélye volt a fontos pontok begyűjtésére.

Az ötödik kör végén hagyta el a pályát a biztonsági autó, és a maximális két körrel megnövekedett a versenytáv, így 13 helyett 15 kört kellett teljesíteni a versenyzőknek. Michelisz nem elégedett meg a második hellyel, noha Guerrieri újbóli nullázásának köszönhetően azzal is átvette volna a vezetést a bajnokságban - a 10. körtől intenzíven támadta Priaulx-t a futamgyőzelemért. A ningpói pályán kevés előzési pont van, de Michelisz sokkal gyorsabb volt a britnél, többször is hajszál hiányzott ahhoz, hogy tisztán megelőzze, több hibára is rákényszerítette a Link&Cóst. 

Mögöttük Tarquini is annyira közel volt már, hogy egy manővernél az olasz mindkettejük elé került, Norbi pedig hátulról nekikoccant Priaulx-nak, aki ezután kiesett. Michelisz autójának eleje is sérült, de tudta folytatni a versenyt, és a 13. körben Tarquini visszaengedte maga elé, így zsinórban a harmadik versenyhétvégén aratott futamgyőzelméért mehetett tovább. Innen már nem is engedte kicsúszni a kezéből, és az így bezsebelt 25 ponttal átvette a vezetést a bajnokságban Guerrieritől, méghozzá 16 pontos előnnyel. A végeredmény azonban még nem hivatalos, ugyanis vizsgálják a Michelisz és Priaulx közti ütközést.

A kínai WTCR-hétvégét lezáró harmadik futamot magyar idő szerint 9:50-kor rendezik, és az Eurosport 1 élőben közvetíti.

A második futam végeredménye:

ningbo r2