Michelisz Norbert

  • Innerslide 1
  • Innerslide 2
  • Innerslide 3
Seiko OMV Simple Pay OTP Hyundai Motorsport

Michelisz Norbert a tizedik helyen zárta a második időmérőt a WTCR kínai versenyhétvégéjén, ami azt jelenti, hogy a második futamon az első helyről rajtolva a győzelemért szállhat harcba.

A WTCR szombati versenynapján jól alakultak a dolgok Michelisz Norbert számára, hiszen az első időmérőn és az első futamon elért egyaránt negyedik helyével mindössze kilenc pontra faragta le a hátrányát a bajnoki éllovas Esteban Guerrierivel szemben, aki nullázott. Ezzel azonban még nem ért véget a kínai versenyhétvége, a magyar idő szerint vasárnap hajnali háromkor kezdődő második kvalifikáción mindenki tiszta lappal indult.

Hogy sokat javultak a körülmények, illetve gyorsult a mezőny szombathoz képest, azt jól jelezte, hogy míg az első időmérőn csak az első három helyezett rendelkezett 1:51 alatti idővel, addig most rögtön többen is 1:50-nel nyitottak. A leggyorsabb kezdést, csakúgy mint szombaton, ezúttal is Michelisz Norbert produkálta, aki az 1:50,200-zal majdnem nyolc tizedet javított a szombati legjobbján. Ezt 1:50,059-re tovább faragva hamar be is biztosította a helyét a Q2-ben, ahová végül a második helyen jutott tovább az egyedüli 1:49-es kört futó Ma Csing-hua mögött.

A Q2-ben Michelisz 1:50,794-gyel kezdett, amivel az első gyors körök után a tizedik helyen állt, ami mint mindig, a második futamra fordított rajtrácsos pole pozíciót ér. Javítani már sem ő, sem más nem tudott, mivel a második gyors körök közben Nestor Girolami és Ma Csing-hua összeütközött, amiért piros zászló és a Q2 leintése következett. Így a Hyundai magyarja a tizedik helyet szerezte meg az időmérőn, amivel a hazai idő szerint 8:30-kor kezdődő második futamon (Eurosport 1 és M4 Sport élő) az első helyről rajtolhat.

A bajnokságot vezető Guerrieri egyetlen ezredmásodperccel maradt le a Q3-at érő ötödik helyről, így ő a hatodik pozícióban zárta a kvalifikációt, amelyet a szombatihoz hasonlóan újra Yvan Muller nyert meg a hazai pályán versenyző Link&Cóval. A Hyundai leggyorsabb pilótája ezúttal Nicky Catsburg volt, aki ötödik lett, így a futamokon közvetlenül Guerrieri mellől rajtol majd.  

A második időmérő végeredménye:

Q1

ningbo q2 q1

Q2

ningbo q2 q2

Q3

ningbo q2 q3