Michelisz Norbert

  • Innerslide 1
  • Innerslide 2
  • Innerslide 3
Seiko OMV Simple Pay OTP Hyundai Motorsport

Második TCR Germany-futamán is dobogóra állt Michelisz Norbert, aki a fordított rajtrácsos versenyen a második helyig jött fel a Hyundai vendégpilótájaként.

Szombaton pályafutása első TCR Germany-futamát megnyerte Michelisz Norbert a pole pozícióból rajtolva. Ebben a bajnokságban a fordított rajtrácsos futamra az időmérő első nyolc helyezettje fordul meg, de a Hyundai magyarja nyolcadik helyett az ötödik helyről rajtolhatott a második futamon.

Ennek oka az volt, hogy Mike Haldert az első verseny után kizárták, amiért a futam utáni parc fermében kikapcsolta a tűzoltókészüléket a Hondájában. Erre válaszul ő és a testvére, Michelle Halder úgy döntöttek, hogy kiszállnak a bajnokságból, így a második futamon már el sem indultak, Jessica Bäckman pedig büntetés miatt került mögé.

A rajt után Michelisz maradt az ötödik helyen, majd miután az első körben stabilizálta helyét, elkezdte üldözni az előtte haladó, szintén Hyundait vezető és szintén vendégpilóta Andreas Bäckmant. A hatodik körben ugyan megelőzte a svédet, de a féktávon levágta a sikánt, ezért egyből vissza is engedte maga elé ellenfelét. A következő körben aztán már sikerült az előzés, és Michelisz feljött a negyedik helyre.

117637589 3181381205232189 2280737228378647344 o

A nyolcadik körben a második helyen álló Nico Gruber autója megsérült a sikán kerékvetőjén, és kénytelen volt a célegyenesben félrehúzódva feladni a versenyt. Ezzel Michelisz a harmadik helyre lépett előre. A 11. körben jártunk, amikor érkezett a hír, hogy az élen haladó Antti Buri boxutcaáthajtásos büntetést kapott, amiért a rajtnál kiugrott. A kör végén le is töltötte büntetését, így Michelisz már a második helyen haladt tovább.

Az újdonsult első helyezett, Harald Proczyk előnye több mint négy másodperc volt a WTCR magyar bajnoka előtt, aki egy másodpercet faragott a hátrányból, aztán beállt köztük a különbség. Michelisz tehát időmérős győzelemmel, majd első és második helyezéssel zárta a TCR Germanyben tett vendégszereplését a Hyundai gyári versenyzőjeként a WTCR-szezon szeptemberi rajtja előtt.

Ezzel amúgy túlszárnyalta a rali-világbajnokság Hyundai-sztárja, Thierry Neuville teljesítményét, aki tavaly szintén a Nürburgringen teljesített beugróként a TCR Germanyben - ő akkor az időmérős sikere után 1. és 6. helyezést ért el.

A második futam végeredménye:

tcrgermanyr2