Michelisz Norbert

  • Innerslide 1
  • Innerslide 2
  • Innerslide 3
Seiko OMV Simple Pay OTP Hyundai Motorsport

Az időmérőhöz hasonlóan a 2020-as szezon első futamán is Michelisz Norbert volt a Hyundai legjobbja - igaz, ez csak a tizenegyedik helyre volt elég Belgiumban.

A szombati időmérőn Zolderben valósággá vált az, amit a szezon előtti BoP-változtatásokból már sejteni lehetett: a 95 százalékos motorerőre visszafogott Hyundai jelen körülmények között nem versenyképes a dobogós helyezésekért. A márka négy versenyzője közül a címvédő Michelisz Norbert érte el a legjobb helyezést a kvalifikáción a 12. hellyel.

A rajt után veszített egy pozíciót Norbi, elé ugrott márkatársa, Luca Engstler, akit azonban csakhamar visszaelőzött Michelisz. Mivel mindketten Hyundait vezetnek, de két különböző csapatban, ugyanolyan ellenfelek a pályán, mint bárki más, ami a negyedik körben ismét megmutatkozott: Engstler megelőzte a bajnokot, de Michelisz ezúttal sem hagyta magát, keményen visszavágott elé.

Ekkor már a 11. helyért ment a csata köztük, ugyanis egy körrel korábban Esteban Guerrieri autójának motorja elfüstölt. A nyolcadik körben ugyanez megtörtént Tiago Monteiro Hondájával is, miközben a márka legjobbjaként Néstor Girolami az első, Tassi Attila pedig a harmadik helyet szerezte meg, így ő lett az első magyar dobogós a szezonban – reméljük, nem az utolsó!

Michelisz a Hyundai legjobbjaként maradt a 11. helyen, amivel öt pontot szerzett. A második futamot 14:15-kor (Eurosport 2, Sport 1) rendezik Zolderben.

Az első futam végeredménye:

zolder r1