Michelisz Norbert

  • Innerslide 1
  • Innerslide 2
  • Innerslide 3
Seiko OMV Simple Pay OTP Hyundai Motorsport

Rajtpozíciójához képest négy helyet előrelépve nyolcadik lett Michelisz Norbert a második futamon Zolderben a WTCR idénynyitóján. Ezen a hétvégén a legjobb hyundaios cím volt az elérhető maximum.

Az első futamon egy helyet tudott javítani a rajtpozícióján Michelisz Norbert Zolderben, amivel a Hyundai legjobbjaként a 11. helyen végzett. Ezt követően elmondta, hogy nem volt meg a tempója ahhoz, hogy támadni tudjon a jobb pozíciókért. Vasárnap délután máris következett a második verseny, amelyen szintén a 12. helyről indulhatott.

A rajtnál maradt a helyén a címvédő, ám előtte még az első körben Björk és Tassi küzdött egymással, amikor a svéd az egyik kanyarban eltalálta a gumibálát. Mindketten hátrébb estek, jött is be a safety car, Björk autóját ugyanis el kellett vontatni, Michelisz pedig két helyet nyerve fellépett kilencediknek. 

Miután a biztonsági autó elhagyta a pályát, érkezett a hír, hogy az éllovas Berthon boxutcaáthajtásos büntetést kapott, amiért kiugrott a rajtnál. Ezzel a francia visszazuhant a mezőny végére, ami azt jelentette, hogy Michelisz a nyolcadik helyre lépett előre.

Norbi mögött két másik hyundaios következett a sorban, ám a márka másik, különálló csapatának versenyzői, Nick Catsburg és Luca Engstler. Az első futamon is látszott, hogy - legalábbis a szezon elején - szabadon csatázhatnak egymással a márka versenyzői, ám ezúttal nem volt erre lehetőség, Michelisz ugyanis nem engedte magához olyan közel üldözőit.

A futam a safety car mögött fejeződött be, miután a hajrában Tassi Attila kiforgatta Jack Youngot. Michelisz maradt a nyolcadik helyen, amivel nyolc pontot szerzett. A WTCR következő fordulóját október 10-11-én a Slovakia Ringen rendezik.

A második futam végeredménye:

zolder r2