Michelisz Norbert

  • Innerslide 1
  • Innerslide 2
  • Innerslide 3
Seiko OMV Simple Pay OTP Hyundai Motorsport

A tizennegyedik helyről rajtolva bátor versenyzéssel lépdelt előre Michelisz Norbert az első futamon a Hungaroringen. Hamar a top 10-be került, de az autó problémái nem oldódtak meg, ezért ki kellett állnia a boxba.

Szombaton motorprobléma miatt csak a 16. helyen végzett Michelisz Norbert az időmérőn, ezért papíron mindhárom futamot innen kellett volna kezdenie. Az első versenyen azonban Gilles Magnus és Tiago Monteiro büntetése miatt a 14. pozícióból rajtolt, és az indulásnál két helyet nyerve rögtön fellépett 12.-nek. A második körben újabb pozíciót nyert Michelisz, aki már tizenegyedik helyen haladt.

Nemsokára a Hyundai magyarja a 2017-es világbajnok Thed Björköt és márkatársát, Luca Engstlert is megelőzte, amivel már a kilencedik helyen folytatta. Ezután azonban Michelisznek ki kellett mennie a boxba, ahol az autó motorterén dolgoztak a csapat szerelői, ami alapján úgy tűnt, hogy nem oldódott meg a tegnapi probléma.

Később Micheliszt visszaküldték a pályára rendszerellenőrzés céljából, és megfutotta a leggyorsabb kört, ami legalább biztató a következő két versenyre nézve.

A második futam 12:15-kor, a harmadik 16:15-kor kezdődik a Hungaroringen, a Sport 2 mindkettőt élőben közvetíti.

Az első futam eredménye:

hungaroring r1