Michelisz Norbert

  • Innerslide 1
  • Innerslide 2
  • Innerslide 3
Seiko OMV Simple Pay OTP Hyundai Motorsport

A tizenötödik helyről rajtolva egészen a hatodikig jött fel Michelisz Norbert a második futamon a Hungaroringen, és a legvégéig harcolt az ötödik pozícióért is.

– Jó volt a rajt és szuper volt az autó a harmadik körig, tudtam előzni, de akkor a motornál probléma jelentkezett, és ki kellett állnom. Nagyon sajnáltam, mert úgy éreztem, elég jó volt az autó ahhoz, hogy tovább törjek előre – értékelt az első futam után Michelisz Norbert, amelyen gyorsan ötöt előzött, de végül a szombati időmérőn is jelentezett technikai probléma miatt nem tudott pontot szerezni.

A második futamon a 15. helyről rajtolt Michelisz, és az első kör végére feljött egészen a nyolcadik helyig a remek rajtnak és utána a jó helyezkedésnek köszönhetően. Ezzel még nem ért véget a felzárkózása, Boldizs visszesése után a harmadik körben már a hatodik helyen haladt.

Michelisz tapadt az ötödik helyen autózó Berthonra, ám az Audi az egyenesekben sokkal gyorsabb volt, és ott rendre elnyúlt a francia. A nyolcadik körben Tom Coronel kilökte Luca Engstlert, ami miatt bejött a biztonsági autó. Miután újraindult a verseny, a célegyenes végén Michelisz újra megszenvedte a Hyundai végsebességbeli hátrányát, a gyorsabb Cupra és a Hondák ráestek, de sikeresen védekezett.

Az utolsó körre a Hyundai magyarja újra utolérte Berthont, és támadásba lendült, de hiába próbált meg mindent, már nem maradt ideje megelőzni az Audit. Michelisz így a hatodik helyen zárta a futamot, összesen kilenc pozíciót előrelépve. A küzdelmét jelzi, hogy újra ő futotta meg a leggyorsabb kört a Hungaroringen.

– Őszintén szólva a futam előtt aláírtam volna a hatodik helyet. Szerettem volna ötödik lenni, de nem sikerült. A harmadik futamon valami hasonlóra lesz szükség – mondta Michelisz a levezető körön.

A hungaroringi hétvége záró versenyét 16:15-kor rendezik, a Sport 2 élőben közvetíti.

A második futam végeredménye:

hungaroring r2