Michelisz Norbert

  • Innerslide 1
  • Innerslide 2
  • Innerslide 3
Seiko OMV Simple Pay OTP Hyundai Motorsport

Rajtbaleset vetett véget Michelisz Norbert második versenyének a Nürburgring-Nordschleifén a WTCR idei első versenyhétvégéjén.

Miután az első futamon az ötödik helyet szerezte meg Michelisz Norbert, kis szünet után, hasonlóan felhős időben következett a második verseny.

A felvezető körön nem indult el Esteban Guerrieri autója, így a Honda argentin versenyzője egy értékes harmadik rajtkockát bukott el, ugyanis be kellett tolni őt a boxba. Michelisz Norbert kocsijával szerencsére nem voltak ilyen problémák, a magyar versenyző a nyolcadik helyről vágott neki a versenynek.

A rajt után az élen volt feszültség, miután Néstor Girolami leszorította Luca Engstlert a pálya szélére, és ebből kavarodás alakult kis az első kanyarban, az autók feltorlódtak, a hátulról érkező Michelisz is igyekezett kikerülni az előtte lévőket, hogy ne ütközzön senkivel, s eközben hátulról belementek.

Ezzel lényegében egyből véget ért Michelisz idei második versenye, ki kellett szállnia a bukótérben megálló autójából. A versenyt végül Jean-Karl Vernay nyerte meg Luca Engstler előtt, azaz kettős Hyundai-győzelem született.

A magyar versenyző 11 ponttal zárta a WTCR-idény első versenyhétvégéjét. A következő fordulót a portugáliai Estorilban rendezik június 26-27-én.

A második futam végeredménye:

nürburgring r2