Michelisz Norbert

  • Innerslide 1
  • Innerslide 2
  • Innerslide 3
 
 
 
 
Vila Real    track vilareal
Következő versenyem:

MN5 Webshop 

A szezon során először szerezte meg a fordított rajtrácsos pole pozíciót Michelisz Norbert, miután a 10. helyen zárta az időmérőt Motegiben.

Michelisz Norbert tavaly Fő futamos pole pozíciót szerzett Motegiben, de ezzel kapcsolatban a szokásos blogjában jelezte, hogy 2015-ben ballaszt nélkül mentek a Hondák, most viszont a maximális, 80 kilós pluszsúly van a kocsiban. "Mivel a téli teszteken végig 80 kilós ballaszttal dolgoztunk, ebben az állapotában ismerjük tökéletesen az autót" - fogta meg a pozitívumot Norbi, ugyanakkor hozzátette, hogy Motegi a sok kemény féktávjával különösen érzékeny a pluszsúlyra.

Ez meg is látszott a Hondák teljesítményén a szabadedzéseken, Michelisz az FP1-ben a 11., az FP2-ben a 14. helyen végzett. Márkatársai sem voltak sokkal sikeresebbek, Tiago Monteiro meg is jegyezte, hogy az autó nehézkesnek és lassúnak tűnik. A Honda szimulációja szerint ezen a pályán a 80 kilós pluszsúly körönként 1,7 másodperces lassulást okoz a Civicnek, azonban a második szabadedzésen mind a négy versenyzőjük 1,4 másodpercen belül volt az ideálishoz képest.

A Q1-ben Michelisz Norbert 1:58,795-ös idővel kezdett, ami valamivel több mint fél tizeddel gyorsabb volt az FP2-es eredményénél, ám ezzel tíz perccel a vége előtt az utolsó továbbjutó helyen, a 12-iken állt csak. Ezután közel egy másodpercet javított, amivel kapásból felugrott a harmadik helyre. A végén azonban mennie kellett még egy gyors kört, mert visszacsúszott a veszélyzónába. Nem esett kétségbe: a legjobb hondás időt megfutva (1:57,125) a második helyen jutott tovább.

Norbi a Q2-ben három tizeddel lassabb körrel kezdett, mint a legjobbja, amivel az utolsó gyors körök előtt a tizedik helyen állt, ami ugye a Nyitó futamon pole pozíciót jelent. És miután a mögötte álló Thompson és Demoustier nem jött ki a legvégén, Michelisz sem javított, így a tizedik helyen zárta az időmérőt. A Nyitó futamon az első, a Fő futamon a tizedik helyről rajtol vasárnap.

Az időmérőt José María López nyerte meg, de a pályarekord maradt Michelisz Norberté, az argentin világbajnok ugyanis mindössze hat ezreddel, de lassabb volt, mint Norbi tavalyi pole pozíciós ideje (1:55,596) Motegiben.

A program magyar idő szerint vasárnap 7:35-kor a Nyitó futammal folytatódik, a hétvége folyamatosan frissülő képgalériáját itt találjátok.

Az időmérőedzés végeredménye:

Q1

motegi q1

Q2

motegi q2

Q3

motegi q3