Michelisz Norbert

  • Innerslide 1
  • Innerslide 2
  • Innerslide 3
 
 
 
 

MN5 Webshop 

Dobogós reményekkel indult harcba Michelisz Norbert a harmadik marokkói futamon, de a rajtnál Yvan Muller beletolta a falba, és emiatt rögtön két helyet vesztett. Az autója sem volt ezután 100 százalékos, így az ötödik helyet is meg kell becsülni.

„Az elmúlt két évben mindkétszer második lettem a főfutamon és volt esélyem a pole pozícióért harcolni az időmérőn, így csalódott lennék, ha nem tudnék hasonlóan szerepelni idén is Marokkóban. A rendes rajtrácsos első és harmadik futamon, valamint a két időmérőn top 3-as helyezés a célom” – írta még a Marokkóba való elutazása előtt blogjában Michelisz Norbert a várakozásairól.

A két időmérőn összejött neki a top 3, hiszen az első kvalifikáción második, a másodikon a harmadik leggyorsabb volt. Az első rendes rajtrácsos futamon sajnos így sem volt reális esélye a dobogóra, mert motort kellett cserélni az autójában, így a második helyett a 25. rajtkockából indult. A harmadik futam előtt az volt a nagy kérdés, hogy ezúttal dobogóra tudja-e váltani a top hármas időmérős helyezését, és ezzel teljesíti-e a célkitűzését.

A harmadik helyről indulva Michelisz jobban kapta el a rajtot, mint a második Yvan Muller, de a francia rászorította őt a falra, Norbinak emiatt fékeznie is kellett, és két helyet veszített, visszacsúszott az ötödik pozícióba, hiszen Björk és Ehrlacher is megelőzte kihasználva a lehetőséget.

03718002 2072

Yvan Mullert csak megdorgálták a versenybírók, megúszta egy utolsó figyelmeztetéssel azt, hogy a falba tolta a magyar versenyzőt, akinek ez két helyébe került.

A hetedik körben Vervisch fékhiba miatt elszállt, és be is kellett jönnie a biztonsági autónak, hogy elszállítsák az Audit. Ezalatt Michelisz jelezte a csapatrádión, hogy gond van a váltóolaj hűtésével - elképzelhető, hogy megsínylette a technika a fallal való találkozást. Nem is tudott nyomást helyezni Norbi a Hyundaijal az ötödik helyen autózó Ehrlacher-ra, két másodperces hátrányból követte őt.

A 15. körben Berthon állt keresztbe a pályán, újra bejött a biztonsági autó. Ezután az élmezőnyben egy jelentősebb esemény történt csak: a 19. körben Björk és Muller helyet cserélt a második-harmadik helyen. Michelisz maradt az ötödik, amivel 13 pontot szerzett, a hétvége során pedig összességében 22-t gyűjtött.

A bajnokság állása: 1. Tarquini 62 pont, 2. Björk 51, 3. Vernay 41, 4. Ehralcher 37, 5. Bennani 32, 6. Muller 29, 7. Huff 24, 8. Michelisz 22.

Michelisz Norbert értékelése a futam után: 

A harmadik futam végeredménye:

marokkó r3