Michelisz Norbert

  • Innerslide 1
  • Innerslide 2
  • Innerslide 3
 
 
 
 

MN5 Webshop 

Michelisz Norbert az első körben visszaesett egy helyet, de utána négy előzést bemutatva hetedik lett a Slovakia Ringen.

Amilyen rosszul kezdődött Michelisz Norbert számára a szombati nap a Slovakia Ringen, olyan jól folytatódott. Előbb kiderült, hogy a pénteki időmérőn megszerzett második helyét elvették technikai szabálytalanság miatt, amire aztán rá is ment az első futama Szlovákiában. Később viszont a Hyundai gyári pilótája a második időmérőt megnyerte, így a vasárnapi főfutamon a pole pozícióból rajtolhat majd.

De előbb a szombati nap zárásaként a fordított rajtrácsos futamot rendezték meg, amelyen az időmérő győzteseként Michelisz a tizedik rajtkockát foglalta el. Nem sokkal a futam kezdete előtt érkezett a hír, hogy három Honda-autón (Benjamin Lessennes, Esteban Guerrieri, Tom Coronel) ugyanazt a szabálytalanságot fedezték fel az időmérőn, mint pénteken a Hyundaiokon, ám az idő rövidsége miatt ők elindulhattak a versenyen a kvalifikáción megszerzett helyükről.

Később persze elképzelhető a büntetés, így a futam végeredménye várhatóan csak ideiglenes lesz, ami azért is fontos, mert Lessennes a harmadik, Guerrieri a nyolcadik helyre volt sorolva a fordított rajtrácson, tehát ők ketten Michelisz előtt voltak a rajtnál.

03718007 FF 0769

A rajt után Michelisz maradt a tizedik helyen, de még az első körben beszúrt elé Yann Ehrlacher a Hondával, így visszacsúszott 11.-nek. A negyedik körben Norbi megelőzte Aurélien Comte-ot, és ezzel visszaszerezte a pontszerző tizedik helyet.

A következő körben a magyar versenyző Ehrlacher-nek "adta vissza a kölcsönt" egy előzéssel, és rögtön elkezdte támadni Guerrierit is. Még ugyanebben a körben az argentint is levadászta, így rövid idő alatt két pozíciót nyerve már a nyolcadik helyen haladt.

A hatodik körben Michelisz folytatta a vadászatot, ezúttal az audis Frédéric Vervisch volt az áldozata, amivel megszerezte a hetedik pozíciót. Az utolsó körre utolérte John Filippit is, de arra már nem maradt idő, hogy őt is megelőzze, így a hetedik helyen intették le. Ám az előtte végző Lessennes esetleges büntetése esetén ebből még hatodik hely is lehet.

A főfutamra vasárnap 11:45-kor kerül sor, amelyen Michelisz Norbert a pole pozícióból rajtol majd.

A második futam ideiglenes végeredménye:

slovakia r2