Michelisz Norbert

  • Innerslide 1
  • Innerslide 2
  • Innerslide 3
 
 
 
 

MN5 Webshop 

Michelisz Norbert folytatta kiváló sorozatát a szezonbeli időmérőkön: a Ningpóban rendezett második kvalifikáción is a legjobb háromban végzett, ezúttal a második leggyorsabbként a mezőnyben.

Akárcsak legutóbb a Slovakia Ringen, úgy most Ningpóban is az volt a feladat Michelisz Norbert számára, hogy egy váratlanul nehéz helyzetből álljon fel. Akkor második lett az első szlovákiai időmérőn, de a turbóteljesítmény túllépése miatt őt és még két Hyundait utólag kizárták, így esélytelen volt a pontszerzés az első futamon. Most Kínában harmadik volt az első kvalifikáción, de a futam első körében szétment a kormányszervó csöve és az autó megadta magát. A helyzet tehát nagyon hasonlóan alakult: komoly dobogós esélyből lett nullázás után kell vasárnap bizonyítani.

Ahogy azt ebben a szezonban Michelisztől megszoktuk, magabiztosan kezdte a magyar idő szerint éjjel három órakor rendezett második időmérőt is Ningpóban: rögtön az első gyors körével az élre állt (1:50,492), pedig ekkor a mezőny nagy része már túl volt az első mért idején. Később is csak Yvan Muller tudott Norbi elé kerülni alig több mint nyolc századdal. Ezután a Hyundai magyarja már nem is jött ki több gyors körre a Q1-ben, hiszen egy pillanatra sem forgott veszélyben a továbbjutása a legjobb 12-be.

03718008 JM15153

Hogy mennyit gyorsult a mezőny a szombati időmérőhöz képest, azt jól szemlélteti, hogy Thed Björk akkori 1:51,028-as győztes idejével a második kvalifikáción éppen csak tovább lehetett volna jutni a tizenkettedik helyen. Ezúttal a Q2 első gyors körei után újra a svéd hyundaios jelentette a referenciát, aki mögött Michelisz Norbert közel négy tizedes hátrányban a hatodik helyen kezdett (1:50,812). De egy gyors körre még volt lehetőség, és Michelisz 1:50,415-re javítva bejött Björk elé, és végül a harmadik leggyorsabb idővel bejutott az időmérő harmadik szakaszába.

A Q3-ban harmadikként érkezett a pályára Michelisz, és mivel közvetlenül előtte Björk 1:50,371-et ment, egyértelművé vált, hogy a pole pozícióhoz mindenképpen meg kellene javítania a saját legjobbját. Bár az első szektorban gyorsabb volt a svédnél, végül nem sikerült megelőzni őt: egy tizedes különbséggel Björk mögé, de négy tizeddel Rob Huff elé volt elég az ideje (1:50,474). Ennél jobbat Michelisz BRC-s csapattársa, Gabriele Tarquini sem tudott, aki az első időmérőhöz hasonlóan ezúttal is a magyar mögé szorult. Utolsó próbázóként Esteban Guerrieri sem tudott Michelisz elé kerülni, aki tehát Björk mögött a második leggyorsabb volt az időmérőn.

Mindez azt jelenti, hogy a szezon eddigi 14 időmérőjéből már 12-n a top 3-ban végzett a magyar pilóta, aki mindössze Zandvoortban maradt le erről, ahol viszont a hat világbajnoki címet felvonultató Hyundai pontot sem szerzett az egész hétvégén. Michelisz negyedszer volt második az idei időmérőkön (háromszor volt övé a pole pozíció, ötször pedig a harmadik hely), és a négy pont megszerzésével megkezdte a kínai pontgyűjtést. Így a Slovakia Ringhez hasonlóan első soros rajthelyet ért el a legtöbb pontot érő főfutamra az első versenyes nullázása után.

A vasárnapi futamok magyar idő szerint 8:20-kor és 9:40-kor kezdődnek, mindkettőt élőben közvetíti az Eurosport 1, illetve az M4 Sport.

A második időmérő végeredménye:

Q1

ningbo q2 q1

Q2

ningbo q2 q2

Q3

ningbo q2 q3